DNR Expositie

Frans de Leef

vr. 12 mei 2017 | 17:00 | TEAROOM | GRATIS

De stad in | Zeefdrukken en schilderijen van bekende stadsgezichten.

Frans de Leef (1949) is geboren en getogen in Den Haag. Schilderen en tekenen doet hij al vanaf zijn prilste jeugd en altijd samen met zijn broer Jan, die helaas in 2002 is overleden. De eerste expositie had hij al in 1973 bij het Ministerie van Volkshuisvesting, daarna exposeerde hij elk jaar wel ergens anders. In de jaren tachtig ontdekte hij de ongekende mogelijkheden van de zeefdruktechniek, welke hij gebruikt voor het maken van grafiek. Hij houdt zich voornamelijk bezig met het zeefdrukken en schilderen van herkenbare stadsgezichten. In een geheel eigen stijl probeert hij de werkelijkheid in perfectie weer te geven. Tegenwoordig kom je zijn werk zelden tegen in galerijen, omdat hij een eigen atelierruimte heeft waar hij permanent exposeert.

De tentoonstelling is te zien van 12 mei t/m 30 juni 2017 in Theater De Nieuwe Regentes.