Music Made in Europe

Kaarten bestellen »

Let op! De webshop sluit 2 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Rembrandt Frerichs Trio met Benjamin Glorieux

do. 11 mei 2017 | 20:15 | GROTE ZAAL | Online €15 | Kassa €17

De beste Europese musici te gast.

In een reeks van drie concerten gaat het Rembrandt Frerichs Trio samenwerkingen aan met beroemde musici uit Europa. Dit keer met de Vlaamse cellist Benjamin Glorieux. 

Benjamin Glorieux staat bekend als een muzikale omnivoor die zich beweegt tussen de meest uiteenlopende muzikale genres. Hij ging al eerder het experiment aan met jazzmusici als Marc Ribot, Fulco Ottervanger en Joachim Badenhorst en speelt binnen het domein van oude en klassieke muziek met de absolute wereldtop. Glorieux maakt liever geen onderscheid tussen muziekvormen. Zijn motief om te musiceren ligt in de universele, communicerende waarde van muziek.

Het Rembrandt Frerichs Trio ziet Benjamin Glorieux als een van hun grootste ontdekkingen. Op 11 mei spelen ze als kwartet stukken van Rembrandt Frerichs, aangevuld met werk van Messiaen, Debussy en een eigentijdse versie van Beethoven. Welke richting de muziek écht opgaat is lastig te voorspellen. 
Benjamin Glorieux – celloRembrandt Frerichs – pianoTony Overwater – contrabasVinsent Planjer – drums