Let op: Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

WINWIDE

Internationale Tafel (I-ATT)

GROTE ZAAL | Kassa €10

Gedachtewisseling over ‘De Nieuwe Nomaden’ met muziek en een exotische maaltijd.

Internationale-AlleTonenTafels vrijdag 25 september 2015 WINWIDE en haar AlleTonenTafels (ATTs) nodigt u van harte uit voor onze 3de Internationale Tafel (I-ATT) op 25 september a.s. dit keer in stadsdeel Segbroek , in Theater De Nieuwe Regentes, Weimarstraat 63, Den Haag, waar u in een bijzonder internationaal gezelschap intercultureel van gedachten kunt wisselen over het thema ‘De Nieuwe Nomaden’. Wie zijn de Nieuwe Nomaden? Dat zijn wij die ons bewust zijn van de wereldwijde verbondenheid van mensen en hun levens. Het zijn zij die – vrijwillig of door noodzaak – hun thuisland hebben verlaten en nu elders een leven opbouwen. Het zijn locale ingezetenen die nieuwe buren van vreemde culturen krijgen. Het zijn wij die door werk, reizen, media, de geglobaliseerde markt, het nieuws van alledag zich nu bewust zijn dat het ‘hier’ en het ‘mijn’ uiteindelijk één is met het ‘daar’ en ‘de ander’. Het zijn wij die geloven in Harmonie, Vrede en Welvaart voor allen: de kleurrijke diversiteit van culturen, gemeenschappen en individuen. Welk verhaal vertellen de Nieuwe Nomaden en hoe zien zij de zin van het bestaan? Welke zijn de waarden die de Nieuwe Nomaden tot leven willen brengen in deze wereld? Op deze avond proberen wij antwoorden te vinden op deze vragen. Sprekers vertellen hun persoonlijk ‘Nomadenverhaal’; hun uitdagingen en hun successen. Gezamenlijk met het publiek willen we gedeelde waarden ontdekken. WINWIDE hoopt door deze avond de deelnemers te inspireren tot concrete initiatieven welke deze waarden verwerkelijken: van simpel en kleinschalig tot – waarom niet – groots en gedurfd. Programma Nieuwe Nomaden vrijdag 25 september 2015 Vanaf 17.30u Deuren open en registratie 18.00-18.25 Welkom en Introductie Programma - Korte kennismaking met WINWIDE en haar AlleTonenTafels - Nieuwe Nomaden ontmoeten en begroeten elkaar zonder woorden 18.25-18.45 Muzikaal intermezzo - Itzel Trejo Medecigo, mezzo-sopraan - Henk Mak van Dijk, piano 18.45-19.30 Introductie thema Nieuwe Nomaden en DINER - In Liem 19.30-20.45 Persoonlijk Nomadenverhalen en Debat - Migratie en Werk - Migratie en Mensenrechten 20.45-21.00 Vrije discussie per tafel en conclusie 21.00-21.20 Afsluiting met muziek Mededelingen 21.30-22.00u Nazit met drankjes Kosten: Programma €10,- incl. diner + gratis koffie/thee bij binnenkomst. Overige drankjes zijn voor eigen rekening. Aanmelden tot uiterlijk 23 september 12u via internationaal@winwide.nl.