Let op: Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

BalkanBeats Workshops

Tickets »

Let op! De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Muziek en dans uit Oost-Europa

GROTE ZAAL | Online €30 | Kassa €32

Een dag vol workshops en concerten door topartiesten uit de Balkan.

Na het succes van de Balkandag in 2014, wordt ook dit najaar weer een dag gewijd aan de muziek van Oost-Europa.
Bij BalkanBeats kun je niet alleen concerten beluisteren, maar ook zelf meedoen in workshops en de basisprincipes van de Balkanmuziek en -dans leren kennen. Het resultaat van de workshops wordt aan het einde van de dag gepresenteerd in een spetterend slotoptreden.
BalkanBeats staat onder leiding van gerenommeerde musici:

Mihai Scarlat
(contrabas) is afkomstig uit Roemenië. Na zijn studie aan het conservatorium van Amsterdam heeft hij gewerkt in o.a. Holland Symfonia. Hiernaast geeft hij contrabasles, en leidt hij verschillende ensembles die zich richten op muziek uit de Balkan. Heimwee naar Roemenië en de Roemeense muziek waren de basis voor de oprichting van het Ensemble Mihai Scarlat.Konstantin Iliev (saxofoon en klarinet) komt uit Bulgarije en heeft zich sinds 1988 gevestigd in Den Haag, vlakbij De Nieuwe Regentes. Met zijn jazz- en wereldmuziekachtergrond speelde hij in een kleurrijk aantal bands en producties, waaronder 'Mont Blanc Serenity Project' en 'Level 92' in Frankrijk, 'De Balkanbruiloft' met het Nederlands Blazers Ensemble in het Concertgebouw.

Wim Zuiderwijk
(tapan)
ft een schat aan ervaring als dansdocent, onder andere aan de vooropleiding van de ARTEZ dansacademie. Op dit moment leidt zij verschillende volksdansgroepen die zich richten op dans uit de Balkan. 

Esther Willems (dansdocent) heeft zich gespecialiseerd in de volksdansen uit Bulgarijë. Ze heeft een schat aan ervaring als dansdocent, onder andere aan de vooropleiding van de ARTEZ dansacademie. Op dit moment leidt zij verschillende volksdansgroepen die zich richten op dans uit de Balkan. 

(Let op! De workshopdeelnemers dienen zelf een muziekstandaard mee te nemen) Programma:
14:00-15:30 1e sessie dans- en muziekworkshops
15:30-16:00 Pauze
16:00-17:30 2e sessie dans- en muziekworkshops
17:30-19:00 Balkanmaaltijd i.s.m. Bulgaarse Roos
19:00-20:00 Soundcheck en gezamenlijke sessie
20:00-21:30 Concert, presentatie van deelnemers en optreden van de professionals èn een feestelijke dansfinale
21:30-23:00 Borrel