Let op: Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

‘De Wereld in Den Haag’

Tickets »

Let op!De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Pop-Up Museum: 12 okt t/m 1 nov

GROTE ZAAL | GRATIS - wel reserveren

Feestelijke opening 18 oktober

'Portretten van Migratie'
De expositie ‘De Wereld in Den Haag’ van het Haags Historisch Museum gaat de stad in. Tot en met november 2015 staat de expositie in de verschillende stadsdelen van Den Haag. Gratis entree.

Zondag 18 oktober, 15.30 - 17.00 uur, inloop 15.00 uur: opening Pop Up Museum. 
Te zien bij De Nieuwe Regentes van 12 oktober t/m 1 november.

Van oudsher heeft Den Haag een grote aantrekkingskracht op mensen vanuit de hele wereld. De sporen die zij nalieten vinden we terug in het straatbeeld, in het interieur, de kunst en in typisch Haagse gebouwen en producten zoals het Rozenburg porselein, de Haagse Passage en het Kurhaus. De tentoonstelling ‘De Wereld in Den Haag. Portretten van migratie’ laat zien hoe markante personen uit heden en verleden hun stempel drukten op de stad. Ontmoet deze individuen en bekijk de stad met andere ogen.

Riboet Verhalenkunst brengt de Pop Up tentoonstelling tot leven in een kleurrijk podiumprogramma met verhalen, filmpjes, dans, muziek, hapjes en drankjes. Bijzonder onderdeel zijn de gefilmde portretten van de wereldondernemers in de buurt: de Egyptische visboer, de Ghanese fietsenmaker, het Israëlisch-Palestijnse restaurant, de Surinaamse Rotiwinkel en de Turkse pizzabakker. De culturele rijkdom van de Weimarstraat in beeld gebracht in sprekende korte clipjes. De middag belooft een gezellige, informele bijeenkomst te worden die je blik op de wereld in eigen stad verandert.