Let op: Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

A Tribute to Oum Kalthoum: Ghalia Benali

Een eerbetoon aan de 'muzikale moeder' van de Arabische wereld

GEBOUW | Online €15 | Kassa €17

Festival met concerten, documentaire, oriëntaalse dans, workshops en films

A Tribute to Oum Kalthoum

De grootste Egyptische zangeres ooit, Oum Kalthoum, overleed 40 jaar geleden. Een goed moment voor een eerbetoon aan deze muzikale moeder van de Arabische wereld die ook wel ‘The Voice of Egypt of ‘De vierde Pyramide’ wordt genoemd. In festivalsfeer wordt haar oeuvre via muziek, zang, dans, film, documentaire, open podium, workshops en gesprekken voor het voetlicht gebracht.

Zaterdagavond 20.15 uur: Ghala Benali sings Oum Kalthoum

Ghalia Benali, geboren in België en getogen in het zuiden van Tunesië, brengt met deze theatertour een hommage aan de grote Oum Kalthoum. Tot op heden inspireert ze, maakt ze indruk en brengt ze hele generaties in vervoering.Oum Kalthoum was mijn eerste muzikale leerschool” vertelt Ghalia. Op vierjarige leeftijd luisterde ze op een 33-toerenplaat onvermoeibaar naar ‘Al Altlal’, waarschijnlijk mede gefascineerd door het hypnotisch ronddraaien van de schijf. Jaren later toert dit lied nog steeds in haar hoofd maar durft ze het niet op het podium brengen. Niet voor niets, er zijn weinig muzikanten die de zangkwaliteit en perfecte intonatie van Oum Kalthoum kunnen evenaren. Maar als er iemand in de buurt komt is het Ghalia wel.Ghalia Benali heeft zeker niet de intentie om zich te meten met de grote Egyptische diva maar wil de overweldigende emotie van deze diepgaande en authentieke liederen opnieuw tot leven brengen. Moufadhel Adhoum: oud, Vincent Noiret: contrabas, Azzedine Jazouli: Arabische percussie.

Programma zaterdag 14 november 2015 14.00-20.00 uur concerten Oum Kalthoum op DVD (Diepe). Kaarten koop je hier
14.00-15.30 uur workshop oriëntaalse buikdans door Ahlem (Kleine Zaal). Kaarten koop je hier
16.00-18.00 uur film Fatma, met Oum Kalthoum (Ketelhuis). Kaarten koop je hier
18.00-19.00 uur oriëntaalse maaltijd (Foyer). (Reserveren niet meer mogelijk)
18.45-20.00 uur documentaire Voice of Egypt (Ketelhuis). Kaarten koop je hier 20.15-22.00 uur Ghalia Benali sings Oum Kalthoum (Grote Zaal). Kaarten koop je hier
20.15-20.30 uur Winnaars Open Podium (Grote Zaal) 
20.30-20.40 uur Officiële opening (Grote Zaal)
20.40-22.00 uur Ghalia ben Ali zingt Oum Kalthoum (Grote Zaal)Entreeprijzen
Concerten: € 15,00
Films & Documentaire: € 5,00 (gratis op vertoon van een entreekaartje voor een concert)