Let op: Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

De Filosofe

Tickets »

Let op!De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988De kern van het leven trekt aan je voorbij

GROTE ZAAL | Online €9 | Kassa €10

Animatiefilm van Jaap Goslings & Frank Rouwendal.

Skillos kuste de oren, het gezicht en de hals van Kokona. Zeemeeuwen dronken haar tranen. Een jong katje miauwde tussen de vlinderstruiken. De tijden waren glashelder. 

De filosofe is een animatiefilm over de liefde tussen Kokona (bescheiden en beheerst assertief) en Skillos (die de verlangens van Kokona op het gebied van de liefde door een omweg via zijn eigen fantasie leert kennen). De mooiste zoektocht in je leven is de zoektocht naar een relatie, waarin lichaam en geest in evenwicht zijn. 

Het leven moet natuurlijk verlopen en zeker niet gekunsteld. Daarom houden Kokona, Mary en Skillos van de kunst van de straat en de kunst van de supermarkt boven de kunst van de officiële musea. Fantasie, creativiteit, en de wijsheid van de oude sprookjes staan centraal. Wees gewoon jezelf, je hebt geen kunstjes en trucjes nodig.

Verder moet de filosofie niet overschat worden. Filosofen zijn mannen, die de vrouw van hun dromen aan hun beste vriend hebben verloren. Filosofen zijn misschien wel frustraten. Evenals presidenten, zie het debat tussen de beheerster van de Synagoge en Obama. Verder moet God in zijn onmetelijke wijsheid aanbeden worden, hij immers schept als hij wil een nieuwe Adam en Eva, een nieuwe slang en aarde. De zeemeermin wordt evenals Pinokkio levend en start haar relatie met de oerzee.

Kortom: de volmaakte, natuurlijke relatie, de juiste plek voor de filosoof en de politicus, een tot leven gekomen Zeemeermin, een Joodse beheerster van de synagoge op Rhodos, God zelve, het onzichtbare circus, vormen onder meer de kern van deze animatie-film.

De film is gemaakt in een spectaculaire, uiterst losse pentekenstijl, met kleuraccenten, waarbij het toeval regeert.

De kern van het leven trekt aan je voorbij.

Osjimutto Productions – Modderdorp – Milaan – Zandstad - Reykjavík - New York

Frank Rouwendal - Scriptschrijver

Red Bike Productions

Jaap Goslings - Filmmaker