Let op: Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

DNR Bluesclub

Tickets »

Let op! De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988AJ Plug & Band

Vr 24 mei | 20:30 GROTE ZAAL | Online €9 | Kassa €10 | Ooievaarspas 50%

Iedere maand zet DNR Bluesclub de zaal op z'n kop

Iedere maand organiseert DNR Bluesclub een bluesconcert in Theater de Nieuwe Regentes. Het accent ligt daarbij op Haagse artiesten.

AJ Plug & band
Dutch Blues award winner AJ Plug is een absolute topper uit de Nederlandse Bluesrock scene. Zangeres AJ Plug (Alexandra Jolanda) wordt gezien als één van de meest indrukwekkende bluesladies die de Nederlandse Bluesscène de laatste jaren heeft voortgebracht. 

Na het uitbrengen van haar debuut album ‘Let Go Or Be Dragged’ (2014) ging het als een speer met haar carrière. Oktober 2016 brengt ze haar tweede album ‘Chew Chew Chew’ uit die wederom ‘de hemel werd in geprezen’. De carrière van de uit Katwijk aan Zee afkomstige zangeres beland in een sneltreinvaart en ook de tweede cd van de stoere blondine oogst louter jubelende recensies. Zo schreef Music Maker: “Ze heeft alle twaalf songs op het album zelf geschreven en die zijn allemaal van topklasse. Alleen al omdat ze diverse stijlen in het bluesgenre beheerst. Dan weer rockt het, dan hoor je weer een tranentrekkende ballad. Gewoon een topplaat!” (5 sterren). Mede door alle positieve reacties belandt ze zelfs op de cover van het Amerikaanse bluesmagazine ‘Blues-E-News’, in het goede gezelschap van o.a. Beth Hart, Susan Tedeschi en Shemekia Copeland die gekozen worden door het publiek als leading lady’s in the Blues.

Begin Mei 2018 komt ze met partner/gitarist Klaas Kuijt in Grolloo terecht in een oude bouwvallige boerderij. Met minimale apparatuur maar met veel sfeer, wordt in Juni 2018 het akoustische album ‘Barefoot The GrollooTakes’ opgenomen en uitgebracht. Begeleid door een stelletje uitstekende muzikanten zoals de talentvolle gitarist Guy Smeets, pianist en accordionist Roel Spanjers en slaggitarist Klaas Kuijt toont AJ Plug soul, voel je de blues, en je wordt meegezogen in haar gevoelige liedjes. Een fantastisch album, opgenomen in een mooie ambiance, waar de bluescultuur uit Grolloo vanaf druipt, met een Katwijks randje…

‘Barefoot The Grolloo Takes’. Zonder poespas, puur en eerlijk. Het geluid is prachtig, helder en klinkt analoog.
(André Wittebroek, BluesMagazine)

“Ze is de beste blueszangeres van Nederland (…) Een natuurtalent (…) Een geboren bluesbeest” – Johan Derksen.
De invloedrijke ambassadeur van de blues steekt zijn bewondering voor AJ Plug niet onder stoelen of banken.