Let op: Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

Sven Ratzke

Tickets »

Let op! De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988STARMAN

GROTE ZAAL | Online €20 | Kassa €22

Theatrale alleskunner Sven Ratzke zingt Bowie

Geïnspireerd door de songs van David Bowie, creëert de theatrale alleskunner Sven Ratzke een kameleontisch alter ego met wie hij onder de naam STARMAN de theaters in gaat. Bowie is niet zo maar een rocker, maar een fenomeen dat cultuurgeschiedenis schreef. De kunstenaar par excellence, de superster en het cultfiguur dat steeds weer het spanningsveld opzoekt tussen verheven en alledaags, tussen man en vrouw, tussen rock en pop en tussen Europa en de Verenigde Staten.  Ratzke goochelt met de vele alter ego’s die Bowie creëerde. Zijn unieke interpretaties van Bowie-songs laten zich beluisteren als een ode aan de veelzijdigheid van de maestro. Daarnaast schreef Ratzke zelf een aantal nummers die klinken als één grote, ontroerende liefdesverklaring gericht aan deze kleurrijke, muzikale duizendpoot.  STARMAN is Ratzke op het lijf geschreven. De homme fatale van het hedendaagse entertainment beweegt met grote souplesse door een wereld waarin feiten, fictie, levenslot en roem samenvloeien. In even buitenissige als weelderige kostuums zingt Ratzke Bowie-classics als Rock ‘n’ Roll SuicideWild is the WindSpace Oddity, Heroes en natuurlijk…Starman. Kortom, verwacht een Ratzkeshow met theatrale rockmuziek van Bowie uit de jaren 70! De getalenteerde jazzpianist Charly Zastrau, sinds jaar en dag Ratzkes muzikale geweten, tekent voor de arrangementen en staat hem met een band bij op de bühne. Sven Ratzke, die eerder internationaal indruk maakte met shows als Nachtspiele, Hedwig and the Angry Inch en DIVA DIVA’S, speelt STARMAN in binnen- en buitenland. The Advertiser (Australië): ‘Hoe omschrijf je de Nederlands-Duitse cabaretentertainer en Europese sensatie Sven Ratzke? Uniek, bizar, buitengewoon extravagant in stijl en smaak, buitengewoon getalenteerd en op een vileine manier heel geestig!’  New York Press: ‘Sven Ratzke is a Must-See!’  Hamburger Abendblatt: ‘Früher oder später kriegt Ratzke sie alle. Ein grosser Klein-, ja Gesamtkünstler!’ NDR: ‘Ratzke ist ein begnadeter Sänger und Entertainer. Ein Abend mit ihm ist aufregend, unerhört, einfach nur Grossartig.' de Volkskrant: ‘Ratzke is een man van de wereld, wat een entertainer!’ www.sven-ratzke.com