Let op: Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

DNR Bluesclub

Tickets »

Let op!De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Met The Weepers & The Jacob Harper Bluesband

GROTE ZAAL | Online €5 | Kassa €6

Blues met een traan en swingende rock'n'roll.

The Weepers
The Weepers spelen countrymuziek zonder Stetson, blues met een traan en swingende rock'n'roll. Hun inspiratie vinden ze bij Robert Johnson, T­Bone Walker, Eric Clapton en Carl Perkins, maar ze hebben ook goed naar Stevie Ray Vaughan, B. B. King, The Red Devils en Stray Cats geluisterd. Wat nou vernieuwend?! Wat nou eigentijds?! Drie accoorden, drie instrumenten, en een grote hoeveelheid goeie nummers­ dat zijn The Weepers. De omstandigheden bepalen welk repertoire er worden gespeeld: wordt het Blue Moon, Glamour, Mean Woman, of misschien toch maar Dynamite Duckwalk?! 

The Jacob Harper Bluesband
The Jacob Harper Bluesband is een band waarvan het repertoire bestaat uit swingende westcoast blues, stevig shuffle werk en knallende bounces. Op zijn tijd afgewisseld met een gevoelige slowblues. Ze spelen muziek waarbij je moet denken aan Hollywood Fats, Mark Hummel,William Clarke, Gary Primich en R.J. Mischo. De mondharmonica staat centraal, maar het gitaarwerk doet daar niet voor onder. Het Survival swing advice van The Jacob Harper Bluesband is : 
We play the (swing)blues and and you put on your dancing Shoes!
De muzikanten: Jaap “Jacob Harper” van Waardenberg - leadvocals en bluesharp. 
Bekend van o.a. The Blue Hogs, Bluesiastic en talloze sessies. Over zijn Fender bassman laat hij zijn zijn bluesharpen scheuren, maar ook gevoelig chromatisch blaaswerk is bij hem in meer dan goede handen.
Rien van der Jagt - guitars 
Rien speelt al jaren met diverse bluesbands in allerlei verschillende bezettingen. Met Shufflin’Feet begeleidde hij o.a. Al Copley en in In Bluespirit speelde hij met Rob Hoeke 
en vele andere Nederlandse blues artiesten. Deze ouwe rot in ’t vak laat met zijn zwarte 70’s stratocaster de Blues knallen waar het hoort, en wisselt dit af met subtiele swingslagjes waar het nodig is. 
Frido Fraterman - Drums
Frido is bekend van o.a. Løter, Paradise, en natuurlijk The Weepers.
Samen met Leo van der Helm is hij de vaste ritmesectie van de bekende Blues op Sessie avonden. Bij Jacob Harper creëert hij een authentieke 50-er jaren bluessound met knallende bounces en subtiele slowbluesshuffles.
Leo van der Helm - double bass en backingvocals, King of the ‘doghouse’ (contrabas). Is al geruime tijd bezig in de blues, country en rockabillyscene en bekend van o.a. The Weepers, The Codray Brothers en Blues, bass & Fiddle. Zijn altijd 
swingende en ‘slapstyle’ contrabasspel geeft een bijzondere ritmische sound aan de band.