Let op: Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

De Uitdaging van Thijs Borsten!

Tickets »

Let op!De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Met Tania Kross en Carlos Denia

GROTE ZAAL | Online €15 | Kassa €17

Thijs daagt (inter)nationale artiesten uit om muzikale grenzen te verleggen.

Thijs Borsten Daagt Uit: Tania Kross en Carlos Denia  

Dat operazangeres Tania Kross met haar stem alle kanten op kan bewees zij afgelopen seizoen in de Uitdaging toen zij tegenover de Senegalese zanger Mola Sylla stond. Moeiteloos adopteerde zij het stem geluid van Mola en flaneerde ritmisch door de Afrikaanse muziek. Om het dit jaar iets moeilijker voor Tania te maken heeft Thijs de Spaanse flamenco zanger Carlos Denia bereid gevonden twee weken naar Nederland te komen om Tania het Spaanse vuur aan de schenen te leggen.

Tania Kross (Curaçao, 3 augustus 1976)

Mezzosopraan Tania Kross werd geboren in Curaçao. Zij behaalde cum laude haar Bachelor en Masterdiploma aan het Utrechts Conservatorium. Al tijdens haar opleiding won zij verschillende concoursen waaronder de eerste prijs van het Stichting Jong Muziektalent Nederland, de Rosa Ponselle International Competition for Vocal Arts in New York en het Cristina Deutekom Concours.

Na haar studie was zij lid van de Opera Studio in Amsterdam en werd zij door Het Concertgebouw verkozen tot “Rising Star”. Ze gaf een recital in de Kleine Zaal van het Concertgebouw en ging op tournee langs de diverse concertzalen van de wereld, onder meer in Parijs, Salzburg, Wenen, Athene, Birmingham, Keulen en Carnegie Hall in New York. Bij het grote publiek kreeg Tania haar bekendheid door haar deelname aan diverse populaire televisieprogramma’s als 'Wie is de Mol' en als jurylid bij Het 'Orkest van Nederland'.

Carlos Denia (Gandia, 1971) is een Spaanse zanger, gitarist en componist.

Geboren in een familie van gerenommeerde musici, groeide Carlos Denia op tot één van de meest geroemde flamenco zangers. Hij studeerde jazzgitaar aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en begon zijn carrière in verschillende Jazz en Blues bands. Tegelijkertijd ontwikkelt hij zijn  carrière als flamenco zanger. Hij werkte onder meer met het Limburgs Symfonie Orkest en gitarist Pepe Romero. Ook componeert hij voor het Symfonisch Orkest van Pamplona, de Slagwerkgroep Amsterdam en het Koor van de Generaliteit van Valencia. In Spanje ontving hij verschillende prestigieuze prijzen voor het in ere houden van de Flamenco muziek. Carlos Denia toerde over de hele wereld en komt speciaal naar Nederland voor De Uitdaging.

'Thijs Borsten daagt uit!'

Componist/pianist Thijs Borsten daagt in 2016 voor de vierde keer op rij Nederlandse topvocalisten en bekende internationale artiesten uit om samen hun muzikale grenzen verleggen.

Dit jaar neemt operazangeres Tania Kross het in januari op tegen flamencozanger Carlos Denia die voor deze serie speciaal vanuit Spanje overkomt. In februari staat veelzijdige zangeres Frederique Spigt tegenover de Koerdische zangeres/ actrice Meral Polat. Thijs Borsten Daagt Uit sluit in maart af met een knaller: Amerikaanse Gospel zangeres Michelle David en fadozangeres Maria de Fatima.

Nooit eerder stonden ze samen op het podium, maar in 2016 gaan deze topartiesten onder leiding van Thijs Borsten en zijn trio de uitdaging aan. Lukt het om elkaars muziekstijlen te doorgronden, Hoe kinken ze samen en kan Thijs de artiesten verleiden om uit hun comfort zone te stappen? Met Thijs Borsten op de piano, Arno van Nieuwenhuize op de drums en Xander Buvelot op de bas belooft Thijs Borsten Daagt Uit een muzikale avond vol passie, verrassing en verbinding te worden.

Vorig seizoen riep Mathilde Santing na haar ontmoeting met de Portugese zanger Fernando Lameirinhas 'dit is een top concept!', Tania Kross noemde haar uitdaging met de Senegalese zanger Mola Sylla 'een cadeautje', Ernst Daniël Smid bekende voor de ontmoeting met flamenco zangeres Erminia Fernando Cordoba geen oog dicht te hebben gedaan en Giovanca bleek te mogen zingen met haar Afrikaanse idool Neco Novellas. Hoe zal het de artiesten dit jaar vergaan? Het beloven drie spannende, muzikale avonden te worden.

Quote Leendert van der Valk / NRC:
'Thijs Borsten laat verrassende zangers samen swingen!'

Thijs Borsten - piano/presentatie
Xander Buvelot - bas
Arno van Nieuwenhuize - drums
www.deuitdaging.org