Let op: Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

De Haagse Spot

Tickets »

Let op! De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Durf jij het aan, front row bij het try-out podium?

Di 16 okt | 20:30 | KETELHUIS | Online €12,50 | Kassa €14,50

Beginnende en gevestigde cabaretiers, stand-uppers en liedschrijvers.

De Haagse Spot is het try-out podium waar cabaretiers, stand-up comedians en liedschrijvers hun allernieuwste materiaal uitproberen. Het is een unieke ervaring om grappen te horen die misschien nooit meer een podium halen en een mooie kans om aan de basis te staan van een debuut dat zijn weerga niet kent.
Elke editie is gevarieerd met een line-up van beginnende talenten, die zich voorbereiden op een eerste voorstelling of festival, tot en met gevestigde cabaretiers, comedians en liedschrijvers die hun nieuwste grappen of liedteksten uit willen proberen op een Haags publiek.De voorstellingen vinden iedere derde dinsdag van de maand plaats in De Nieuwe Regentes.


Met deze editie

Patrick Nederkoorn
Patrick Nederkoorn (1983) is cabaretier en theatermaker. Hij studeerde politicologie en theologie en ging daarna naar de Koningstheateracademie in ‘s-Hertogenbosch. In zijn voorstellingen verweeft hij persoonlijke verhalen met de actualiteit.

Vanaf september 2016 toerde hij door het land met zijn tweede voorstelling Het komt nu wel heel dichtbij. Patrick speelt samen met Oscar Kocken de voorstelling Zomaargasten, een talkshow waarin het leven van een volstrekt onbekende Nederlander centraal staat en waarover De Volkskrant schreef: “Het concept is briljant.”. Hij is columnist voor Met het Oog op Morgen en verbonden aan het cabaretteam van Spijkers met Koppen. Verder is hij de vaste moderator van Faces of science en treedt hij op als dagvoorzitter, presentator en zanger.

Vanaf het najaar 2018 gaat Patrick Nederkoorn op toer met zijn derde programma Ik betreur de ophef, waarin zijn verleden als gemeenteraadslid aan het licht komt. Daarnaast gaat hij voor de tweede keer op pad met Jan Beuving. Samen spelen zij de voorstelling Leuker kunnen we het niet maken in de belastingmaanden van 2019.
www.patricknederkoorn.nl

Anouk Kragtwijk
IJskappen die aan het smelten zijn, tropische regenbossen die worden gekapt: de wereld moet gered worden! Anouk Kragtwijk probeert dat op allerlei mogelijk manieren te doen. Maar hoe ver ga je, voor jezelf en voor je omgeving? Anouk werkt als journalist, columnist en presentator. Ze staat in november in de halve finale van het Groningen Studenten Cabaret Festival. In de Haagse Spot schaaft ze aan haar sketches voor het cabaretfestival.
www.anoukkragtwijk.com

Arjan Kleton
Als je tijdens een goede avond doorzakken je grootste geheimen aan de bar verteld hebt, dan ben je blij als niemand dat onthouden heeft. Niemand behalve de barman dan. Arjan Kleton is die barman. De barman die aan alle vooroordelen voldoet, hoe hard hij zich er ook tegen verzet. De barman die elk weekend aan zijn vrienden staat uit te leggen dat ze niet tot "na sluit" mogen blijven omdat ze hem kennen. De barman die iedereen al aan zijn bar heeft gehad: Zakenlui, bekende Nederlanders en die jaloerse ex-vriendin...

De barman die gedoopt werd achter de toog en met de fles werd groot gebracht. De barman die zich niet in een hokje laat stoppen en je laat nadenken over hoe jij zelf naar mensen kijkt. Generaliseren moet je immers leren. De barman die leeft in de kroeg, legio verhalen op sterk water heeft staan en voor niemand aan de kant gaat: want aan de bar is iedereen gelijk. En die barman heeft jouw grootste geheim gehoord...

Maar weet jij het zelf nog?

Merel Kuiper
Merel vertelt graag verhalen en zingt liedjes. Van kleins af aan is ze bezig met acteren. Op haar derde vermaakte ze tussen de schuifdeuren de hele familie door het sprookje van Sneeuwwitje voor te dragen, en organiseerde ze Mini Playbackshows bij haar thuis. Later volgde ze een opleiding bij de Acteerstudio.

Nu ze groter is, vertelt ze als trainer persoonlijke ontwikkeling en trainingsacteur wekelijks verhalen in binnen- en soms ook buitenland. De kern van haar verhaal? ''Jij mag er zijn, met alles wat je bent. En laat je maar zien!'' En dat gaat zij nu zelf ook doen, dit keer op een kruk met een microfoon, want dat is toch wel haar ultieme droom. Merel neemt je mee in haar belevingswereld. Het zou zomaar kunnen gaan over het groeiproces van schelpdieren, boswandelen met een herdersstok en luchtkastelen. Alles is mogelijk.

Edo Blaauw
Edo Blaauw deed al in 2007 met zijn cabaretgroep De Cartoons mee aan het Groninger Studenten Cabaret Festival waar hij de persoonlijkheidsprijs won. Ondanks zijn podiumervaring stond Edo nog nooit in zijn eentje op het toneel, tot dit jaar. In zijn solo voorstelling 'De Halve Waarheid' zoekt hij de grenzen op van de waarheid en de leugen.

Talent gezocht
Misschien heb je zelf de ambitie om een act te laten zien bij 'De Haagse Spot'?
Meld je dan aan via de website: http://haagsespot.nl/
Wie weet zien we jou een keer in De Nieuwe Regentes op het podium.