Let op: vanaf 1 juni gaat het theater beperkt open met proefvoorstellingen. Zodra het programma bekend is, vindt u hier meer informatie terug. Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

DNR Bluesclub

Tickets »

Let op!De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Fat Harry and the Fuzzy Licks

GROTE ZAAL | Online €5 | Kassa €6

Contemporary blues van deze geroutineerde band uit Rotterdam.

Bert Aper
Bert Aper leerde zingen in de kerkkoren van zijn geboortestad Lokeren. Tijdens zijn studie in Gent zong hij in diverse bluesbands, o.a. met Boogie Phil. Na zijn universitaire studie studeerde hij aan het conservatorium, waarna hij (hoe kan het ook anders) cafébaas werd.

Na zijn café-carrière belandde hij in 2006 in Den Haag waar hij enkele jaren zanger was van de Elevation Bluesband. Na deze band ging Bert alleen verder en legde hij zich toe op de ontwikkeling van een eigen stijl waarbij hij met weinig middelen veel kon overbrengen. Het werd een mix van blues, soul, traditionals en eigen werk. Indringend, intens, soepel en helder. Bert’s muzikale helden zijn: Jimmy Smith, Otis Redding en Howlin' Wolf.

Bert begint om 20.30 uur.

Fat Harry and the Fuzzy Licks
Contemporary blues is waarschijnlijk de beste omschrijving van de muziek van deze geroutineerde band uit Rotterdam. Deze laat zich namelijk niet rangschikken onder een bepaalde categorie. Zo staat het begin 2013 verschenen album “Hard Lovin” Man” (Continental Records) bol van de diversiteit en zelfgeschreven songs. Op het album zijn gastbijdragen van “The King Of Beale Street” Preston Shannon en Henry Oden op bas. 

Soms klinkt er funk of harde soul om uiteindelijk weer terug te keren bij de old school blues. De binnen- en buitenlandse pers schreef met superlatieven. Evenmin is de band onopgemerkt gebleven aan de andere kant van de oceaan. In 2007 verscheen het nummer “Drivin” Machine” op de sampler cd van het toonaangevende magazine “Big City Blues” en imponeerde Fat Harry’s spel in befaamde Chicago bluesclubs als Buddy Guy’s Legends en de Kingston Mines. Inmiddels is de band niet meer weg te denken uit de top van de vaderlandse blueswereld en een graag geziene gast op festivals en in clubs. Zo won in 2015 Jan de Ligt de Dutch Blues Award voor saxofonist en werd Fat Harry genomineerd in de categorie gitarist. Ook wordt de band vaak gevraagd door gerenommeerde Amerikaanse artiesten om hen te begeleiden tijdens Europese tournees. Alleen al in 2015 werd er samengewerkt met Joe Louis Walker, Preston Shannon, Lurrie Bell, Rip Lee Pryor en Super Chikan.

Andere namen met wie werd samengewerkt zijn; Craig Horton, Sax Gordon, Tail Dragger, John Primer, Henry Oden en Chick Rodgers. Genoeg bereikt om terug te kijken op een mooie muzikale loopbaan zou je zeggen. Niets is echter minder waar. Fat Harry & The Fuzzy Licks blijven het vizier richten op de toekomst en zijn altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen! Eerder gaf Fat Harry in de DNR Blues Club met Little Boogie Boy een legendarisch concert. Nu met zijn eigen band.

Fat Harry begint na 21.00 uur.