Let op: Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

Flamenco del Barrio Segundo

Tickets »

Let op!De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Johan Frauenfelder y Grupo

GROTE ZAAL | Online €15 | Kassa €17

Een flamencoprogramma uit de buurt van (inter)nationale klasse.

Zondagmiddag 10 april presenteert theater De Nieuwe Regentes een nieuwe aflevering van Flamenco del Barrio. Dit keer met flamencogitarist 
Johan Frauenfelder y Grupo. Nu zonder de bekende Haagse ‘Flamingo’ groep de Règâhs, maar met een groep topartiesten uit de Nederlandse flamenco.

Centraal staan composities en Engelstalige songs die gebaseerd zijn op de rijke traditie van de flamenco. Hierin zijn invloeden te horen van pop-, klassieke- en wereldmuziek én er is een opvallend grote rol weggelegd voor de blues, een oude liefde van Frauenfelder. Blues en flamenco, hoewel heel verschillend, hebben zóveel overeenkomsten dat de flamenco vaak de blues van Spanje wordt genoemd. Doordat Frauenfelder beide muziekstijlen beheerst is hier geen sprake van een oppervlakkige flirt, maar van een diepgaande liefdesrelatie en een daardoor verregaande fusie.

De groep bestaat verder uit de bekende flamenco-gitarist Arturo Ramon, die al talloze bijzondere optredens in binnen- en buitenland op zijn naam heeft staan. Zijn vrouw, de prachtige flamenco-zangeres Ermínia Fernández Córdoba, zingt een aantal Spaanstalige songs en wie weet danst ze een heel klein stukje…

Tijdens de voorstelling zullen een aantal dansen ten tonele worden gevoerd door de fantastische flamenco-danseres Karin Eij. Zij maakt speciaal voor deze voorstelling een aantal dansen die naadloos aansluiten bij de bijzondere mix van muziekstijlen. Een bijzondere rol is ook weggelegd voor de virtuoze Spaanse pianist Carlos Ema, die bewijst dat de flamenco allang niet meer uitsluitend op een gitaar moet worden gespeeld. Het geheel wordt ritmisch ondersteund door de solide, zeer ervaren flamenco-percussionist Ron van Holland.