Let op: Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

Julie Scott

Tickets »

Let op!De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988foto: Sanne van Bergenhenegouwen

foto: Sanne van Bergenhenegouwen

Sprookjes met ballen

KETELHUIS | Online €10 | Kassa €12

Filmische en ontroerende muziek met openhartige teksten.

De van oorsprong Schotse zangeres Julie Scott maakt in de jaren '90 furore met Mizpah, een experimentele folkrockband waarmee ze o.a. met Luka Bloom, The Levellers en 16 horsepower toert en op festivals als Lowlands en SXSW optreed. Julie Scott staat bekend om haar theatrale, krachtige stem en wordt regelmatig vergeleken met artiesten als Jeff Buckley en PJ Harvey.

Na Mizpah verruilt Julie Arnhem voor Den Haag, richt de eclectische rockband can-of-be op en schrijft samen met soulmate en pianovirtuoos Roeland Drost voor verschillende muziektheatervoorstellingen. Ze reist een jaar mee als zangeres van DASH!, het jazzensemble van Maarten Ornstein, componeert samen met Britse Trance legende Solarstone een aantal nummers voor zijn laatste 2 albums en werkt samen met een groep van het gerenommeerde Residentie Orkest.

Vorig jaar breekt er opeens een hele zware tijd aan voor de zangeres, ze krijgt erg last van tinnitus en werkt maandenlang aan haar herstel. Ze gooit haar leven om en gaat weer terug naar de bron, het schrijven van liedjes die ze vervolgens opneemt met Caspar Falke van Silvox Studio en waar een kleine groep bevriende muzikanten op te horen zijn uit bands als Kovacs en Fratsen.

Haar 2de solo album Dearydeary is dan ook heel persoonlijk en laat Julie horen op haar best; ze fluistert, bezweert en betovert, soms enkel door gitaar begeleid, dan weer met cello en hammond, gierende samples en weemoedige koortjes. Filmische en ontroerende muziek met openhartige teksten...sprookjes met ballen.

Tijdens deze voorstelling speelt Julie met de volgende muzikanten:
Maaike Peterse | cello (Kovacs, Kingfisher Sky)
Roeland Drost | toetsen (Fratsen)
Bart Lybeert | gitaar (Vuigtuig)

www.juliescott.nl
https://soundcloud.com/juliescottsongs