Let op: Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

Zand & Veen

Tickets »

Let op! De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Verhalenvoorstelling door buurtbewoners

GROTE ZAAL | Online €5 | Kassa €6

Ingrijpende veranderingen in de levens van mensen uit Segbroek.

Ondertussen wordt er al maanden achter de schermen gewerkt door amateurs en professionals uit Segbroek om een prachtige multidisciplinaire buurtvoorstelling met elkaar te maken. Zand en Veen
Bekende Haagse begrippen; op het zand wonen de rijkere op het veen de armere. Het Regentesse- en Valkenboskwartier zijn gebouwd op de grens tussen Zand en Veen, deze grens zorgt al honderd jaar voor constante veranderingen.
‘Zand en Veen’ is een productie die gaat over verandering; in de Regentes, in het Valkenboskwartier en veranderingen in de levens van mensen, deze productie gaat over tien jonge mensen die wonen in een straal van een paar kilometer rond De Nieuwe Regentes, met hun eigen verhalen over verandering. Ze laten de wijk kreunen en geven vorm aan de verhalen die uit de kieren en gaten van de buurt opborrelen. Bruisende en ontroerende verhalen over Mohammed de waterverkoper uit Kabul die hier pas dertien maanden woont en zich staande houdt in de Boksschool. Het verhaal van Samantha, het meisje dat buiten haar schuld om dakloos werd, Haagse Aad, die naar zijn steeds veranderende buurt kijkt. Het verhaal over de Koerdische Faruk die terwijl alles verandert dolgraag mensen wil laten lachen. Verhalen
In alle verhalen spreekt de wens elkaar te ontmoeten, van elkaar te leren kennen en daar samen theater over te maken. Klappend, dansend, en vertellend ziet en hoort u onvermoede dingen. Verrassend, ontroerend, vilein en soms grappig, maar bovenal eerlijke verhalen uit onze eigen buurt.

Dramaturgie: Erna van den Berg
Vormgeving: Dorine van IJsseldijk
Flyerontwerp: De Schaapjesfabriek
Publiciteit: Marjolein de Jong
Productie: Joanne Mellink, Evelien Storm, Caressa Deckers
Techniek: Maurits Koelen
Inititiatiefnemer: Laudie VranckenMakers:
Hans van den Boom
Serge Bosman
Jerome Meyer
Karine Guizzo
Astrid van der VeldeSpelers:
Docus Bicker Caarten
Thom Ferwerda
Mohammed Samir Ghafouri
Anne-Rose Hack
Dana Linckens
Bas Maassen
Amy van Oorschot
Naomi Kieler
Lindy Schutte
Faruk Yildirim Sponsors: Stadsdeel Segbroek, Fonds 1818, Prins Bernard Cultuurfonds