Let op: Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

DNR Bluesclub

Tickets »

Let op!De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Kees Kingsize en de Jean Paul Rena Band

GROTE ZAAL | Online €5 | Kassa €6

Een zeer emotionele mix van roots-music, R&R en eigen werk.

Jean-Paul Rena, de belichaming van de z.g. “Haagse Blues” van dit moment.  Stormachtig, rauw, 'emotioneel correct' en dus ontdaan van elke “haagse politieke wolligheid”
Rena, de 120 kilo wegende “Boogieman” uit Den Haag is, zoals de Amerikanen hem omschrijven, de “link in what is called ‘the crazy Mississippi white-boy chain of music’ that goes all the way back through Elvis Presley and Jimmie Rogers…white musicians playing black music and influencing people in both cultures”. 
Kortom. DE link tussen zwart en wit.
Hij brengt een al dan niet uitgekiende maar altijd zeer emotionele mix van roots-music, R&R en eigen werk. 
Gekneed door ontelbare shows in z.g. “Jukes, roadhouses en grease bars all over the place” en een graag geziene gast op menig festival weet hij als geen ander wat 'no-nosense' rockin' blues is.
Na een succesvolle solo tour in Zuid-Europa in 2010 nu weer terug op de Nederlandse podia.
De band Terrawheel, nu terug gebracht tot een heftig duo, is de ritmesectie die hem ondersteunt. Meer dynamiek, meer blues en meer gitaar. (“These guys are like plumbers, they make it fit” – JP)
Mede dankzij de vele optredens in binnen- en buitenland is Jean-Paul als zanger en gitarist gegroeid sinds de debuut-cd. Zijn laatste cd Can't Be Satisfied was basic, rauw, recht voor z'n raap, ongecompliceerd en powerful. Eigen songs worden afgewisseld met nummers als Hoochie Coochie Man en Voodoo Chile, die Rena op inventieve wijze bijna onherkenbaar naar zijn eigen hand zet.
De betekenis voor de directe toekomst als kwartet laat zich raden ……..
zoals Fret Magazine het verwoord: “JP Rena klopte met Introducing... heftig op de deur, met Can’t Be Satisfied is hij helemaal binnen.
Discografie
INTRODUCING … (Corazong Records 2004)
Jean Paul Rena & Terrawheel werden in 2004 gelanceerd met hun cd Introducing….. op het kwaliteits-roots/rock label CoraZong Records. De reakties van de pers op dit debuut-album zijn direct zeer lovend en maken melding van “…..een club muzikanten dat menig verschroeid podium achter zich liet. Dit is het soort werk dat elke rechtgeaarde bluesrocker liefdevol zal koesteren…" ( Oor )
CAN'T BE SATISFIED. (Corazong Records 2007)
De tweede cd met Terrawheel verscheen 2007 ook op het Corazong label. Wederom kreeg ook deze opvolger van “introducing…” lovende kritieken. In de USA werd een van de songs zelfs gebruikt voor het intro en uit-tro van een coast to coast broadcast van een tv show. Hetgeen uiteraard de cd in de states goed promootte.
HEART AND SOUL (Oldies records/Munich 1998)- out of print.
Prachtige CD gemaakt met 'The Bluesscatters'. Geproduceerd door Aad van Pijlen (o.a. Free Lance Band, Jules Deelder) en Peter Calicher (o.a. Gruppo Sportivo).
Uitgebracht op het label van de legendarische Dutch blues-promoter Martin Van Olderen (o.a. Meervaart Blues). De man die in zijn tijd o.a. Lighnin' Hopkins naar nederland heeft weten te halen.
MEAN MISTREATER (TBS records,1996)-out of print.
Eerste, deels live cd met 'The Bluesscatters”. 
Door de luisteraars uitverkozen tot “CD of the year “ in de “roots” charts van Radio London/Q-fm in 1997).
(klinkt als: Omar Dykes, Vaughan, Evan Johns, ...from Chicago to Memphis to New Orleans and back..Oor magazine)
Jean Paul Rena - vocals, guitars, dobro, mandoline en slide guitar 
Bals Kleine- mondharmonika's
Renée Renée - bass guitar 
Rick Kuyper - drums, percussion

Kees Kingzise
Kees Kingsize timmert al sinds de jaren ’70 aan een lange muzikale weg. Deze weg, die begon met heftige punk, heeft hem inmiddels bij de jazz (gipsy, Hot Club, Swing) gebracht. Op deze lange, slingerende muzikale weg is de blues echter Kees’ vaste metgezel.
De blues van Kees Kingsize klinkt zó authentiek dat je denkt dat hij jaren katoen heeft staan plukken. Dat is gelukkig niet het geval, maar inspiratie heeft hij in de loop der jaren genoeg opgedaan.