Let op: Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

All Rise! Opera in twee aktes

Tickets »

Let op!De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Jan-Peter de Graaff & Stichting Wervelwind Muziektheater

GROTE ZAAL | Online €10/20 | Kassa €12/22

Nieuwe opera gecreëerd door young professionals uit verschillende kunstdisciplines.

Let op! De webshop sluit 2 uur voorafgaand aan de voorstelling. Aan de kassa zijn nog wel kaarten te verkrijgen.

Een vertaler binnen een fictief meertalig parlement wordt door een politica in verleiding gebracht een vertaalfout te maken. De gevolgen van deze fout blijken minder onschuldig dan gedacht en de situatie loopt totaal uit de hand. Persoonlijke en politieke agenda’s lopen door elkaar, waardoor uiteindelijk een totale dystopie ontstaat. Om de situatie te redden neemt de vertaler uiteindelijk zelf het woord, met alle gevolgen van dien.  

De opera All Rise! is gecomponeerd door Jan-Peter de Graaff. Opgegroeid op Terschelling en opgeleid in Den Haag (Koninklijk Conservatorium) en Londen (Royal College of Music) zijn zijn werken inmiddels uitgevoerd door onder andere het Radio Filharmonisch Orkest, het Residentie Orkest, de David Kweksilber Big Band en het Ruysdael Kwartet.  
Nu heeft hij genoeg bagage verzameld voor de volgende stap; het schrijven van een complete opera. In samenwerking met Yuri Robbers (Libretto), Kenza Koutchoukali (Regie) en Maite Catherine de Wit (Productie) is inmiddels een collectief ontstaan van young professionals die vanuit hun eigen discipline werken aan deze opera. Op deze manier willen ze aan de wereld een nieuwe generatie operamakers introduceren en vanuit een fris perspectief het operagenre benaderen. Alles is nieuw: de muziek, het libretto, de decors, de kostuums en alles eromheen.  
 
De makers worden ondersteund door Stichting Wervelwind Muziektheater, een stichting die zich richt op het ondersteunen van jonge makers en jong operatalent in Den Haag.
Waarschuwing voor epileptici: tijdens de voorstelling wordt op sommige momenten gebruik gemaakt van knipperend licht.

De opera wordt Nederlands en Engels boventiteld.

De cast:
Georgi Ognjanov Sztojanov - Metaphrastes
Jannelieke Schmidt - Ivana
Jorne van Bergeijk - Giovanni
Jikke van der Velde - Johanna
Berend Eijkhout - Jean
Enikö Zádor-Gösi - Genevieve
Vera Fiselier - Jane
Erik Brinkhorst - Johnny 

Muzikale leiding: Andrea Gasperin

Voor meer informatie:
https://www.facebook.com/opera.allrise/ 
www.wervelwindmuziektheater.nl
www.janpeterdegraaff.com