Let op: vanaf 1 juni gaat het theater beperkt open met proefvoorstellingen. Zodra het programma bekend is, vindt u hier meer informatie terug. Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

DNR Bluesclub

Tickets »

Let op!De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Big Bo en Talkin' Blues

GROTE ZAAL | Online €5 | Kassa €6

Een avond vol bezieling en groot geluid!

Big Bo | 20:30

Big Bo speelt zijn blues met hart en ziel. Met ongepolijste, soulvolle stem begeleidt hij zichzelf op akoestische en elektrische gitaar, steel dobro, “cigarbox” gitaar, snare drum, hi-hatt en bassdrum. In deze “one-man-band” setting speelt hij naast eigen werk ook blues-klassiekers uit de jaren ’30, ’40 en ’50, waarbij onversneden en vaak obscure deltablues de boventoon voert. Emotionele akoestische blues, vlotte ragtime en doorleefde deltablues, songs vol bezieling, doorspekt met virtuoos spel op slide-gitaar en rudimentair fingerpicking-werk.

Big Bo won in 2015 de eerste prijs in de categorie solisten/duo’s, tijdens de prestigieuze Dutch Blues Challenge. In januari 2016 vertegenwoordigde Big Bo ons land tijdens de International Blues Challenge in Memphis USA, waar hij de halve finale haalt.

Eind december 2015 verscheen zijn solo-cd “Traveling Riverside“. Dit 15 nummers tellende album kenmerkt zich door zijn integere en pure karakter. Big Bo vindt het belangrijk om te laten horen hoe hij in al zijn puurheid klinkt en met dit album wilde hij het gevoel creëren van een live optreden. In 2016 is het album uitgeroepen tot Best Dutch Blues CD 2015.

Big Bo is ook een uitstekend verteller die zijn optredens voorziet van de mooiste verhalen, anekdotes en gebeurtenissen uit de tijd van weleer.

Talkin' Blues | 22:00

Talkin' Blues is een nieuwe band van een aantal Haagse muzikanten die een ode brengen aan de legendarische BB King. De band is in december 2015 ontstaan als gelegenheidsband tijdens Jazz in de Gracht. De band bestaat uit Ronny Singer: vocals, Tjaart Venema: keys, Paul Robbert: bas, Drumbo Brown: drums en Peter Langerak op gitaar. Een traditionele vijfmansformatie met het geluid van een bigband. De eerste opnames zijn inmiddels gemaakt en video's zijn online. The thrill is here!