Let op: vanaf 1 juni gaat het theater beperkt open met proefvoorstellingen. Zodra het programma bekend is, vindt u hier meer informatie terug. Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

Global Dance Discovery Day (Geannuleerd)

Ontdekkingstocht met Tango, Flamenco, Bharata Natyam & Oriëntaalse (Buik)dans

GROTE ZAAL | Workshop €16 | Voorstelling €12

Voor alle avontuurlijke dansreizigers die nieuwsgierig zijn naar nieuwe ‘travel steps’.

Door omstandigheden gaat de Global Dance Discovery Day niet door. Excuses voor het ongemak. Team DNR

Programma

12.00-13.00 uur - Inloop   

12.00-18.00 uur - Installatie Dance/Devotion/Deviation van Le Grand Cru - Dance - Tearoom

13.00-15.00 uur - Workshop Dance Discovery. Leer 4x4 elementen van 4 dansstijlen in 4x30', voor alle niveaus - Studio. Geannuleerd

13.30-15.00 uur - Documentaire De Wereld Maakt Muziek (82'), aansluitend Q&A met Margriet Jansen - Ketelhuis. Geannuleerd

15.30-17.00 uur - Dansvoorstelling Global Dance Discovery met tango, flamenco, bharata natyam, oriëntaalse (buik)dans - Grote Zaal. Geannuleerd

Prijzen
Documentaire 6 euro online, 7 euro aan de kassa, gratis op vertoon van een entreekaartje voor dansvoorstelling. Graag reserveren via mail@denieuweregentes.nl.
De installatie van Le Grand Cru is eveneens gratis te zien en beleven. 

Installatie

DANCE/DEVOTION/DEVIATION is een video-installatie gemaakt door Le Grand Cru (Féri de Geus en Noortje Bijvoets) met 12 kunstenaars voortgekomen uit 50 jaar migratie in Nederland - een verhaal in woord en beeld over het leven met twee culturen, met religie als inspirerend en verbindend cultureel erfgoed. Installatieontwerp: Einstein Design.

Documentaire De wereld maakt muziek
82 minuten cinema | 50 minuten televisie versie, Nederlands gesproken | Engels ondertiteld. 

Muziekliefhebbers in de schijnwerpers! Bezoekers vertellen over de mooiste concerten van wereldwijd bekende artiesten die zij in Nederland hebben bijgewoond. Een muziekfilm die een ode brengt aan de universele taal van muziek uit alle windstreken. Meer informatie: www.dewereldmaaktmuziek.nl.
Producent: Jean Hellwig Vista Far Reaching Visuals in coproductie met MJCpro, Camera: Marcel Prins Editor: Diego Gutiérrez, Supervising editor: Danniel Danniel.

Synopsis - DE WERELD MAAKT MUZIEK is een muziekdocumentaire waarin mensen met uiteenlopende achtergronden aan het woord komen. Muziek is hun passie en allen, jong en oud, zijn in hun muzikale ontwikkeling bij niet-westerse muziek terechtgekomen, in het bijzonder bij een concert dat zij hun leven lang meedragen. De concertregistraties maken de kijker deelgenoot van deze ervaring. Het vertrekpunt is de grote zaal van het podium RASA in Utrecht. In de oude taal, het Sanskriet staat ‘rasa’ voor de emoties die de kunsten op de toeschouwer overbrengt. Dat is precies waar DE WERELD MAAKT MUZIEK over gaat. De film laat zien hoe muziek emoties oproept en zo een leven kan beïnvloeden en veranderen. Het is een ode aan de universele taal van muziek. DE WERELD MAAKT MUZIEK is ook een statement tegen het westers-georiënteerde begrip wereldmuziek. Muziek laat zich niet inperken door grenzen van Nederland of het westen. Ook al begint het meestal in een huiskamer: “Ik kreeg van mijn opa een blokfluit!