Let op: Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

Meet YAMATO Drummers!

Tickets »

Let op! De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Taiko Spectaculaire Show

GROTE ZAAL | Online €25 | Kinderen tot 12 jaar €15

Een wereld zoals je die nog nooit eerder hebt gezien of gevoeld!

De voorstelling begint met een enkele slag op de gigantische Japanse Taiko drum gemaakt van een 400 jaar oude boom. Een geluid vol intensiteit dat je hele lichaam prikkelt en je hart sneller doet kloppen. Het ritme van de muziek brengt je tot extase naar een wereld zoals je die nog nooit eerder hebt gezien. De drummers gebruiken hun hele lichaam, kracht en ziel voor elke slag, waardoor je overspoeld word door een overweldigende golf van energie. Het traditionele instrument, de “Wadaiko” (Japanse drum), brengt de authentieke Japanse ziel tot leven en neemt je mee naar nieuwe avonturen. YAMATO is opgericht in 1993 en maakte haar debuut op een Shinto tempel festival dat plaatsvond in hun geboortestad, waar zij optraden met het zelfgemaakte muziekstuk “Hyuga”. Inmiddels, 24 jaar later is YAMATO in 53 landen geweest en hebben ze ruim 3.300 voorstellingen gegeven voor meer dan zes miljoen mensen. YAMATO is gevestigd in het dorp Asuka-mura in de provincie Nara, wat ook wel de geboorteplaats van de Japanse cultuur wordt genoemd. De opwekkende optredens van YAMATO zijn te zien over de hele wereld. Jaarlijks reist de groep maar liefst zes tot tien maanden de wereld rond. Met trots zijn ze dan ook de groep met het grootste aantal internationale voorstellingen binnen Japan op het gebied van podiumkunst. Op de muziekinstrumenten na, wordt alles wat voor het optreden nodig is zelf verzorgd door de groepsleden: de muziek uiteraard, maar ook de productie, het ontwerpen van het podium en het licht, choreografie, speelstijl, kostuums en make-up, grote en kleine rekwisieten, en zelfs de Bachi (drum stokken) - alles is origineel. Door haar originaliteit verheft YAMATO het spelen op Wadaiko’s tot podiumkunst, en laten ze de trommels klinken in Japan, Azië en de rest van de wereld. Het geluid van de Wadaiko heeft sinds de oudheid vele mensen geïnspireerd. Met respect voor de traditie van het trommelspelen in haar hart, blijft YAMATO streven naar innovatie. Pure energy meets spiritual high. ★★★★★- The Scotsman