Modern Body Festival 2016

Tickets »

Let op! De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988I/WE/THEY

GROTE ZAAL | Verschillende prijzen

Interdisciplinaire kunst van lokale en internationale kunstenaars.

Modern Body Festival 2016 is een 5-daags intermedia kunstfestival en zal van 29 november tot en met 3 december plaatsvinden op verschillende locaties in Den Haag. Als onderdeel van dit programma zullen de voorstellingen van dit festival bij ons in De Nieuwe Regentes plaatsvinden op
2 december en 3 december in de Grote Zaal, en een deel van de tentoonstelling overdag, tussen 12:00 en 20:00. De voorstellingen op 3 december begint om 18:30.

In de 2e editie van dit festival I/WE/THEY is de aandacht gericht op het sociale lichaam en het verkennen van de culturele grenzen in een geglobaliseerde wereld. Met name de gevolgen van architectuur, technologie, en digitale communicatie, die op fundamentele wijze ons bestaan transformeren als samenleving, cultuur, en soort. De ‘modern body’ wordt gezocht binnen kunstvormen die samenkomen en elkaar moduleren binnen de disciplines architectuur, beeldende kunst, installatie kunst, videokunst, performance art, bio art, interactieve omgevingen, ‘immersieve’ theater, muziek, geluidskunst, dans, en circus.TENTOONSTELLING
Mazeiterido
Yolanda Uriz Elizalde (NL/ES)
12:00 - 20:00 | Kleine Zaal
Een exploratie van synesthetische verbindingen middels geur, ruimte en geluid, waarin een breed zintuiglijke ervaring wordt gecreëerd met de nadruk op geur.
LINK: modernbodyfestival.org/2016/works/uriz-elizalde/ Quicklime
Thanos Polymeneas Liontiris (UK/GR)
16:00 - 20:00 | Ketelhuis
Een menselijke ‘durational’ installatie gebaseerd op cybernetische systemen die zijn eigen regels volgt om geleidelijk te evolueren in een geluids-wereld van een post-humanistische vivarium.
LINK: modernbodyfestival.org/2016/works/polymeneas-liontiris/ VOORSTELLINGEN
Music one participates in | Myogram
Atau Tanaka (UK/US)
18:30 - 20:00 | Grote Zaal
Lezing/voorstelling van gerenommeerd kunstenaar en onderzoeker Atau Tanaka waarin wordt gekeken naar de evoluties in het veld van digitale muziek met sensors, netwerken, en mobiliteit, middels de context van zijn eigen werk in het veld over de jaren. Zowel technologische veranderingen, als veranderingen die tot stand zijn gebracht in muzikale benaderingen worden geadresseerd.
LINK: http://modernbodyfestival.org/2016/tanaka/ DATA_NOISE
Kasper Toeplitz & Myriam Gourfink (FR/PL)
20:30 - 21:30 | Grote Zaal
Live multimedia voorstelling waarin het bewegende lichaam wordt gezien als een muzikaal instrument, alhoewel in stilte. Wellicht niet zo stil. In feite, erg luidruchtig op momenten. De live elektronische muziek compositie wordt verstoord door de danser voorzien van sensors.
LINK: http://modernbodyfestival.org/2016/toeplitz-gourfink/ LOSS | LAYERS 
A.lter S.essio - Fabrice Planquette & Yum Keiko Takayama (FR/JP)
22:00 - 23:00 | Grote Zaal
Audiovisuele dansvoorstelling (diptych) waarin situaties van verlies (van balans, een referentiekader, controle, en identiteit) in een vijandige omgeving worden bevraagd. De voorstelling vindt plaats in een omgeving die wordt beperkt, waarin de choreografie met het lichaam in confrontatie staat met de doordringende en verdrukkende audiovisuele ruimte.
LINK: http://modernbodyfestival.org/2016/alter-sessio/Gedurende de tentoonstelling zal er ook een gratis toegankelijke meeting hub zijn bij de ingang/tearoom van DNR waar lokale initiatieven zoals We Are Public, Timebank, en Underbelly zich informeel beschikbaar stellen voor een leuk gesprek.Tickets
Voor het kopen van tickets ga naar: http://modernbodyfestival.org/2016/tickets/
- Dagpas 25 euro (15 euro voor studenten, op vertoon van studentenpas) 
- Passe-partout Weekend 45 euro
De tickets zijn inclusief toegang tot de tentoonstelling in Paviljoen Baruch en De Nieuwe Regentes.  Meer informatie
Voor een uitgebreid programma van het festival in andere locaties zoals het grootste gedeelte van de tentoonstelling in Paviljoen Baruch, workshops in Quartair en diverse andere locaties, en symposium in het Nutshuis verwijzen we u naar de website en social media.Website: www.modernbodyfestival.org
Niewsbrief: http://eepurl.com/ckEwEX
Twitter: https://twitter.com/modernbodyfest
Facebook: https://facebook.com/modernbodyfest
Instagram: https://instagram.com/modernbodyfest
Hashtag: #modernbodyfest

A.lter S.essio - LOSS l LAYERS - excerpts from FP / A.lter S.essio on Vimeo.