Let op: vanaf 1 juni gaat het theater beperkt open met proefvoorstellingen. Zodra het programma bekend is, vindt u hier meer informatie terug. Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

Modern Body Festival 2016

Tickets »

Let op!De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988I/WE/THEY

GROTE ZAAL | Verschillende prijzen

Interdisciplinaire kunst van lokale en internationale kunstenaars.

Modern Body Festival 2016 is een 5-daags intermedia kunstfestival en zal van 29 november tot en met 3 december plaatsvinden op verschillende locaties in Den Haag. Als onderdeel van dit programma zullen de voorstellingen van dit festival bij ons in De Nieuwe Regentes plaatsvinden op 

2 december en 3 december in de Grote Zaal, en een deel van de tentoonstelling overdag, tussen 12:00 en 20:00. De voorstellingen op 2 december begint om 20.15.

In de 2e editie van dit festival I/WE/THEY is de aandacht gericht op het sociale lichaam en het verkennen van de culturele grenzen in een geglobaliseerde wereld. Met name de gevolgen van architectuur, technologie, en digitale communicatie, die op fundamentele wijze ons bestaan transformeren als samenleving, cultuur, en soort.  De ‘modern body’ wordt gezocht binnen kunstvormen die samenkomen en elkaar moduleren binnen de disciplines architectuur, beeldende kunst, installatie kunst, videokunst, performance art, bio art, interactieve omgevingen, ‘immersieve’ theater, muziek, geluidskunst, dans, en circus.

TENTOONSTELLING
Mazeiterido
Yolanda Uriz Elizalde (NL/ES) 
12:00 - 20:00 | Kleine Zaal
Een exploratie van synesthetische verbindingen middels geur, ruimte en geluid, waarin een breed zintuiglijke ervaring wordt gecreëerd met de nadruk op geur.
LINK: modernbodyfestival.org/2016/works/uriz-elizalde/

Quicklime
Thanos Polymeneas Liontiris (UK/GR) 
16:00 - 20:00 | Ketelhuis
Een menselijke ‘durational’ installatie gebaseerd op cybernetische systemen die zijn eigen regels volgt om geleidelijk te evolueren in een geluids-wereld van een post-humanistische vivarium.
LINK: modernbodyfestival.org/2016/works/polymeneas-liontiris/

VOORSTELLINGEN
The Brutalist Noise Ensemble 
Mo H Zareei (NZ/IR)
20:15 - 20.45 | Grote Zaal
Audiovisuele voorstelling gecomponeerd voor verschillende geluids-sculpturen, waarmee de potentiële esthetiek van auditieve en visuele fenomenen van het stadsleven worden uitgelicht welke normaliter worden genegeerd. De geluids-sculpturen omvatten non-muzikale objecten, zoals elektromechanische motoren, drijfwerk, en metaalonderdelen.
LINK: http://modernbodyfestival.org/2016/zareei/

Implosion
Stephanie Pan (NL/US)
21:15 - 21:45 | Grote Zaal
Met gevonden objecten, baby synthesizers, speelgoed en haar stem als instrumenten, creëert Stephanie Pan een speelvolle en intieme voorstelling met het publiek. Een muzikale voorstelling waarin de deelname van het publiek samenvloeit met een geluidswereld die door henzelf wordt gecreëerd.  
LINK: http://modernbodyfestival.org/2016/works/pan/

La forme de l’âme (De vorm van de ziel) 
Utopian Body - Fabrizio Rosso, Elena Boillat & Nadir Vassena (CH/IT)
22:15 - 23.00 | Grote Zaal
Live voorstelling geïnspireerd op teksten van Franse filosoof Jean-Luc Nancy, één van de belangrijkste hedendaagse filosofen. Een multidisciplinaire productie, waarin dans, video (als licht), elektronische muziek, en de stem van Jean-Luc Nancy die zijn teksten leest, allen in interactie met elkaar staan waardoor ze één enkele organisme vormen.
LINK: http://modernbodyfestival.org/2016/utopian-body

Gedurende de tentoonstelling zal er ook een gratis toegankelijke meeting hub zijn bij de ingang/tearoom van DNR waar lokale initiatieven zoals We Are Public, Timebank, en Underbelly zich informeel beschikbaar stellen voor een leuk gesprek.

Tickets
Voor het kopen van tickets ga naar: http://modernbodyfestival.org/2016/tickets/
- Dagpas 25 euro (15 euro voor studenten, op vertoon van studentenpas)
- Passe-partout Weekend 45 euro
De tickets zijn inclusief toegang tot de tentoonstelling in Paviljoen Baruch en De Nieuwe Regentes. 

Meer informatie
Voor een uitgebreid programma van het festival in andere locaties zoals het grootste gedeelte van de tentoonstelling in Paviljoen Baruch, workshops in Quartair en diverse andere locaties, en symposium in het Nutshuis verwijzen we u naar de website en social media

Website: www.modernbodyfestival.org
Niewsbrief: http://eepurl.com/ckEwEX
Twitter: https://twitter.com/modernbodyfest
Facebook: https://facebook.com/modernbodyfest
Instagram: https://instagram.com/modernbodyfest
Hashtag: #modernbodyfest

La forme de l'ame | Highlights from RossOffice production on Vimeo.

The Brutalist Noise Ensemble from mHz on Vimeo.