Let op: Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

Brasil, Brasil!

Braziliaans festival vol muziek, film en leuke workshops.

GROTE ZAAL | Verschillende prijzen

Laat je meevoeren door de opzwepende ritmes en meer van de Braziliaanse cultuur!

Laat je meevoeren door de opzwepende ritmes, melancholische klanken, geuren, kleuren en onuitputtelijke energie van de Braziliaanse cultuur. Een Braziliaans festival boordevol muziek, dans, workshops, caipirinha's en meer. Voor elke Braziliaan die naar huis verlangt en ieder ander die wel wat warmte kan gebruiken in deze wintermaand! Eten wordt verzorgd door BARBÈQ zij brengen de heerlijkste Braziliaanse aperitieven en de zogeheten petiscos. Samen met caipirinha gemaakt van cachaça uit Rio de Janeiro! Hmmm...!

Visite nosso FESTIVAL dedicado ao universo brasileiro e inspire-se pelos ritmos fortes, cores vibrantes e incansável energia dessa cultura com shows, workshops, salgadinhos e muita caipirinha! Esperamos todos os brasileiros saudosos e qualquer pessoa que queira fugir deste inverno acinzentado. 

Programma
11.00-12.00 Vita Pagie en Jaime Nanoha concert 
12.30-13.30 Capoeira workshop voor alle leeftijden
14.00-15.00 Braziliaanse muziekworkshop alle leeftijden 
13.30-15.00 Black Orpheus (Marcel Camus, 1959) met inleiding
15.15-15.45 Galera da Holanda & Haia de Janeiro koren o.b.v. Fernando Moura
16.15-18.00 Lilian Vieira Grupo concert


Passepartout online €30 | Kassa €32
Kaarten bestellen
Met een Passepartout heb je toegang tot alle voorstellingen en workshops!

Vita Pagie en Jaime Nanoha concert | Ketelhuis
Online €10 | Kassa €12
Kaarten bestellen
Vita Pagie en Jaime Nanoha vertolken op breekbare wijze liederen uit Brazilië. Delicate en melancholische stukken met een verhaal. Dit doen zij aan de hand van poëzie en anekdotes waar het land rijk aan is. Op het programma staan zowel gepolijste klassieke werken van Heitor Villa-Lobos als rauwe samba’s van Baden Powell.
Vita (zang) en Jaime (klassiek gitaar) delen al jaren hun passie voor Braziliaanse muziek. Zij hebben beiden een uitvoerige studiereis naar Rio de Janeiro gemaakt en zijn cum laude afgestudeerd aan het conservatorium. In 2016 is hun prachtig album ‘a Voz e o Violão’ uitgekomen. Oftewel: de Stem en de Gitaar, muziek in haar puurste vorm. Kijk voor meer informatie op http://jaimevita.com. Hun album op iTunes https://itunes.apple.com/nl/artist/vita-pagie-jaime-nanoha/id1143488367.

Capoeira workshop voor alle leeftijden | Studio
Online €8 | Kassa €9
Kaarten bestellen
Capoeira is een uniek Braziliaans spel van vechtkunst, acrobatiek op live muziek. De lichaamstaal en filosofie van Capoeira zijn de afgelopen 300 jaar gevormd door de vrijheidsstrijd van Afro-Braziliaanse slaven. Capoeira is dan ook een bevrijdend spel dat de wereld -letterlijk- op zijn kop kan zetten!
De workshop wordt gegeven door mestre Vladimir Frama (uit Ceara, Brazilië) van Batuque Capoeira Holland. Dat Capoeira voor iedereen is, bewijst de samenstelling van leden: van 4 tot 60 jaar en vanuit alle achtergronden en nationaliteiten. Capoeira geeft de spelers fysieke uitdaging, muziek, bewegingsvrijheid, veel energie en een levensfilosofie."

Braziliaanse muziekworkshop alle leeftijden | Kleine Zaal
Online €8 | Kassa €9
Kaarten bestellen
In deze koude dagen brengen we de Braziliaanse zomerzon naar Nederland! In deze workshop  leer je spelen op traditionele Braziliaanse instrumenten zoals de cavaquinho (soort klein gitaartje, familie van de ukelele), de pandeiro (soort tamboerijn) en allerlei klein percussie. Samen swingen op ritmes als samba en choro. En dat maakt deze muziek zo leuk, samen spelen, alle leedtijden en niveaus samen. De workshop wordt gegeven door twee docenten van de enige Braziliaanse muziekschool in Nederland: Udo Demandt en Marijn van der Linden van EPM Holanda (www.choroschool.com).

Black Orpheus (Marcel Camus, 1959) | Ketelhuis
Online €5 | Kassa €6
Kaarten bestellen
Winner of both the Academy Award for best foreign-language film and the Cannes Film Festival’s Palme d’Or, Marcel Camus’ Black Orpheus (Orfeu negro) brings the ancient Greek myth of Orpheus and Eurydice to the twentieth-century madness of Carnival in Rio de Janeiro. With its eye-popping photography and ravishing, epochal soundtrack, Black Orpheus was an international cultural event which kicked off a global bossa nova craze. - In Portuguese with English subtitles. 

Galera da Holanda & Haia de Janeiro | Het Diepe
Gratis toegang
Galera da Holanda begon als het Crea (een stichting van de UVA) koor voor Braziliaanse muziek in Amsterdam. Galera da Holanda betekent letterlijk Schip uit Holland of in de volkstaal Hollandse Lieden. Tegenwoordig is het een onafhankelijk koor. Haia de Janeiro is als een zanggroep voor klassieke muziek begonnen in Den Haag. Beide koren zingen, in de Portugese taal,  Braziliaanse populaire muziek en folklore. De naam Haia de Janeiro is een hommage aan Den Haag (Haia) en Rio de Janeiro. Fernando Moura, leider van beide groepen, is in Rio de Janeiro geboren en studeerde aan het Koninklijke Conservatorium te Den Haag. Hij maakte de arrangementen en begeleidt de koren aan de piano en accordeon.

Lilian Vieira Grupo concert | Grote zaal
Online €15 | Kassa €17
Kaarten bestellen
Zangeres en songwriter Lilian Vieira (Teresopolis, Brazilië), komt op 23-jarige leeftijd naar Nederland en studeert af aan het Conservatorium in Rotterdam. Lilian vormt vervolgens ZUCO103 met Stefan Kruger en Stefan Schmid, twaalf jaar lang toert de band de hele wereld over. In 2010 last de band een pauze in. In deze periode is Lilian een veelgevraagde gastsoliste en zingt ze met onder meer met het Metropole Orkest, Gideon van Gelder en Kraak & Smaak. Daarnaast richt ze haar eigen band op waarmee ze in 2014 haar titelloze debuutalbum uitbrengt. In 2016 staat Lilian niet alleen met haar theatertour BRASIL BEYOND DE BUNDAS op de planken, ook brengt ze het nieuwe album van Lilian Vieira Grupo genaamd TANTA COISA uit, en maakt ZUCO 103 zijn rentree.  Ze neemt je mee op een muzikale reis waarbij een mix van bekende Braziliaanse covers en eigen geschreven repertoire voorbij zullen komen. Begeleidt door haar unieke muzikanten brengt Lilian Vieira Grupo je in Braziliaanse sferen!
Lilian Vieira: zang, Breno Viricimo: bas, Udo Demandt: drums, Marijn van der Linden: gitaar/cavaquinho, Emiel van Rijthoven: toetsen, Marie Jose Eldering: fotograaf