Let op: Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

De Haagse Spot

Tickets »

Let op! De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Comedy, cabaret en muziek

Di 18 sep | 20:30 KETELHUIS | Online €12,50 | Kassa € 14,50

Maandelijks try-out podium voor cabaretiers, stand-up comedians en liedschrijvers

Deze editie van de Haagse Spot:

Sanne Schuhmacher HOE TWEE MENSEN IN ÉÉN BED PASSEN
Je kan alleen maar kijken door je eigen ogen. Je kan alleen maar ruiken door je eigen neus. Je kan alleen maar het denken van je eigen hersens horen. Hoe is het dan ooit mogelijk om echt samen te zijn? In Hoe twee mensen in één bed passen gaat Sanne op onderzoek uit. Een voorstelling vol aanstekelijke verhalen en nieuwe Nederlandse theaterliedjes op een harp. Voor alle alleenslapers, samenslapers en twijfelaars.

Sanne schrijft toneel en speelt kleinkunst. Ze studeerde aan de Koningstheateracademie en aan de opleiding Writing for Performance van de HKU. Ze schreef toneelteksten voor o.a. BonteHond, de Toneelmakerij en Oorkaan i.s.m. Het Koninklijk Concertgebouworkest. In 2017 won ze met haar liedjesprogramma de jury- en publieksprijs op het Utrechts Kleinkunstfestival.
www.sanneschumacher.nl

Chris Verlaan
Computerspelletjes spelen, stripboeken lezen en statistische berekeningen uitvoeren. Chris Verlaan weet zich prima te vermaken in het leven. Maar met gitaar en twintig man publiek is hij op z'n best. In zijn voorstelling 'Man in de Maak' probeert hij grip op het leven te krijgen door het in krakende kleinkunstliedjes te stoppen. Toert sinds december 2016 met de Cabaretpoel door het land en hoopt zijn best te doen voor Cameretten.
www.chrisverlaan.nl

Tamara van der Loo
Tamara van der Loo is dit jaar afgestudeerd aan de Paul van Vliet Academie. Haar afstudeervoorstelling ‘Met een kern van waarheid’ kreeg lovende kritieken van de examencommissie: “Wat een geweldige teksten, en ze wist wat ze zong. Theater moet een noodzaak hebben, en dat heeft dit. Confronteert je soms keihard. Het is gewoon een heel goede voorstelling.” Tamara daagt je uit om je zekerheden te testen op houdbaarheid, en dat doet ze stijlvol, speels en met grote innemendheid. Haar kersverse voorstelling wil ze nu zo vaak mogelijk gaan spelen voor zoveel mogelijk publiek.

Nele Mennes
Nele speelt “Naakt”, een intiem en pakkend luisterprogramma met haar Vlaamstalige liederen. Zij neemt u mee in nummers over zoenen en zorgen, vriendschap en liefde, en die typisch ongeschreven regel dat we – kost wat kost – onszelf hoog moeten houden. Rake, poëtische teksten met muzikale invloeden van jazz, pop, chanson maar altijd gedreven door Nele's onmiskenbare eigen geluid. Laag voor laag krabt Nele met een glasheldere interpretatie en een doortastende performance haar én onze ziel bloot. Alleen achter de piano, of begeleid door een symfonie-orkest, dit programma is krachtig in haar eenvoud.
Nele geeft u deze avond een voorproefje van haar avondvullende programma wat zij op zaterdag 6 oktober in Theaterhuis Amalia in Den Haag speelt.
www.nelemennes.com

Hugo van Eck
Hugo van Eck is schrijver, dichter, zanger, cabaretier en acteur. Daarnaast is hij ook pas 22. Dat zijn een hoop beroepen voor die leeftijd! Hij zit in het vierde en laatste jaar van zijn kleinkunstopleiding en vindt het tijd om mensen eens kennis met hem te laten maken. Maar hoe doe je dat? Schrijvend, pratend, lachend en vloekend zoekt Hugo naar een manier om het leven de moeite waard te laten zijn, voor hemzelf, maar ook voor andere mensen. De laatste jaren heeft hij voornamelijk ontdekt dat emotie niet alleen in grote, tragische gebeurtenissen zit, maar ook in kleine, op het eerste gezicht onbeduidende dingetjes, zoals het pak koekjes wat altijd net te snel op is of een vogel die net vier noten van "Radar Love" fluit.
Bij zijn favoriete try-out podium zal Hugo een aantal van zijn nieuwe (muzikale) creaties laten horen, en heet u daarbij van harte welkom!


De Haagse Spot is het try-out podium waar cabaretiers, stand-up comedians en liedschrijvers hun allernieuwste materiaal uitproberen. Het is een unieke ervaring om grappen te horen die misschien nooit meer een podium halen en een mooie kans om aan de basis te staan van een debuut dat zijn weerga niet kent.
Elke editie heeft een gevarieerde line-up van beginnende talenten, die zich voorbereiden op een eerste voorstelling of festival, tot en met gevestigde cabaretiers, comedians en liedschrijvers die hun nieuwste grappen of liedteksten uit willen proberen op een Haags publiek.
De voorstellingen vinden iedere derde dinsdag van de maand plaats in het Ketelhuis.

Meer weten? Kijk dan op de website van De Haagse Spot!