Let op: Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

Klassiek in ‘t Ketelhuis

Tickets »

Let op! De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Met James Oesi (contrabas)

KETELHUIS | Online €15 | Kassa €17

Intieme concertserie in het Ketelhuis met brunch na afloop.

Klassiek in ‘t Ketelhuis is een klassieke concertserie met topmusici uit het Nederlandse muziekleven die in de intieme setting van het Ketelhuis hun kunsten verklanken. De perfecte sfeer en akoestiek voor kamermuziek van internationaal allure. Met brunch na afloop!Programma: Werken van o.a. Saint-Saëns, Purcell en Schubert James OesiContrabassist James Oesi is sinds zijn komst in 2009 naar Nederland een bekend gezicht in de klassieke en moderne muziekwereld. Als één van de weinigen richt hij zich op de bas als solo-instrument. Hij speelt zijn soloprogramma’s – bestaande uit werken van onder andere Bach, Rachmaninoff, Berio en Beethoven – op het Amsterdamse Grachtenfestival, het Bachfestival in Dordrecht, Cityproms Leeuwarden en op festival Wonderfeel. Oesi speelt meerdere keren op NPO Radio 4, speelt op en wordt geportretteerd door NPO Radio 1 en is als solist te gast bij Podium Witteman. Sinds februari 2016 is James de huismuzikant van het Utrechtse Het Muzieklokaal waar hij regelmatig met andere prominente musici speelt. Vanaf september start James met een tour soloconcerten door Nederland.“Een gevoelige muzikant met een hoop kennis die veel te zeggen heeft en een natuurlijke en overtuigende artiest is.” Gary Karr, wereldberoemd solo contrabassist “Als je een man hebt als James Oesi, dan weet je dat ie er staat, dat het klinkt en dat de contrabas een solisteninstrument is.” Hans Haffmans, presentator NPO Radio 4“Ik zag een jonge muzikant met een ongewone intelligentie en inzicht, duidelijk voorbestemd om, met de juiste ondersteuning, aan de muziekwereld niet alleen als uitvoerend artiest maar ook als creatieve kracht een bijdrage te leveren.” Geoffrey Simon, veelgeprezen dirigent en muziekproducer, oprichter van Cala Records.Andrea VasiAndrea Vasi werd geboren te Voorburg, Nederland, in een Roemeens-Nederlands gezin. Andrea maakte tournees door Frankrijk, België, Zwitserland, Liechtenstein, de VS, Canada, India (met violist Bas Treub en sopraan Nora Fischer) en Argentinië (met violist Maxime Gulikers en sopraan Laetitia Gerards). Veel concerten werden uitgezonden door radio en/of tv. Zij was speciale gast op o.a. het Gergiev Festival (Rotterdam) en het Grachtenfestival (Amsterdam), en speelde een aantal malen met het ASKO|Schönberg ensemble. Als soliste vertolkte zij pianoconcerten van Bach, Beethoven, Grieg, Ravel en Stravinsky, o.a. onder dirigent Etienne Siebens. Als lid van het NJO Steve Reich ensemble 2013 (van het NJO), werkte zij samen met Steve Reich en trad op op het Lowlands Festival. In 2014 was zij ‘Young Artist in Residence’ tijdens de Gelderse Muziekzomer van het NJO, en soleerde toen o.a. in het derde pianoconcert van Beethoven, op fortepiano.Ellen ValkenburgEllen vormt een duo met pianiste Andrea Vasi. Samen verzorgden zij concerten voor o.a. het Grachtenfestival, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Opium en Earbites op Radio 4, de NJO Muziekzomer en het televisieprogramma 'Vrije geluiden'. In april 2014 zong Ellen als soliste in 'Ein Sommernachtstraum’ (Mendelssohn) met het Residentie Orkest o.l.v. Jan Willem de Vriend. Ook maakt zij deel uit van het ensemble ‘Coco Collectief’, bestaande uit vijf sopranen en pianist Maurice Lammerts van Bueren. Met dit ensemble zong zij in o.a. Opium op Radio 4 en het Concertgebouw. In de zomer van 2016 zal Ellen de rol van Barbarina zingen in een productie van de Nederlandse Reisopera.