Let op: Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

BANFF Ocean Film Festival World Tour

Tickets »

Let op! De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Avontuur. Actie. Onderwaterwereld

GROTE ZAAL | €16,50

Het blauwe wonder in de bioscoop.

De zee is het toneel van onze spannendste avonturen en is tevens een schatkamer van de natuur met een onvoorstelbare verscheidenheid aan soorten, die ons steeds weer verbaast en ons bewust maakt van de noodzaak de natuur in al haar diversiteit te beschermen. De International OCEAN FILM TOUR Volume 4 neemt ons, met boeiende verhalen, inspirerende persoonlijkheden en indrukwekkende opnames, weer mee naar de plek waar het leven begon: de zee. De filmavond bestaat uit 6-7 films met een totale speelduur van ongeveer 120 minuten.Kaartverkoop
De voorverkoop vindt plaats bij Hartbeach op het Scheveningse strand, of online via Bever Zwerfsport WWW.OCEANFILMTOUR.COM of bij De Nieuwe Regentes aan de kassa op de dag zelf.

Prijzen
Presale at Hartbeach €15,-
Online €16,50 (incl. 1,50 system fee)
Box office € 18,-Avondprogramma THE WEEKEND SAILOR | Mexico 2016| 40 minuten | Regie: Bernardo Arsuaga |
Acteurs: Ramón Carlín, Enrique Carlín
Zeventien jachten, zeven landen, 27.000 zeemijlen: in 1973 vindt de eerste zeilrace om de wereld plaats. Als het Verenigd Koninkrijk de zeilwereld voor de eerste Whitbread Round the World Race uitnodigt, komen niet alleen de meest gerenommeerde internationale zeilteams opdagen, maar ook een underdog, die luistert naar de naam Ramon Carlín, die met zijn fonkelnieuwe jacht nog nooit aan een wedstrijd heeft deelgenomen. Met vrouw en kind, een bonte bemanning en weinig ervaring, gaat de 50-jarige Mexicaan op pad. Aanvankelijk als de risee van de wedstrijd, eerst bespot door de pers om daarna tot de onverwachte favoriet van de race uit te groeien. THE WEEKEND SAILOR vertelt het legendarische verhaal van een man die door de (zeil)wereld onderschat werd.THE ACCORD | IJsland / USA 2016 |19 minuten | Regie: RC Cone |
Productie: Tributaries Digital Cinema
Acteurs: Heiðar Logi Elíasson, Gudmundur Thorarinn
Wie op IJsland wil gaan surfen kan maar beter vrienden worden met de natuurkrachten. Deze hebben, op het noordelijk gelegen eiland, de regie strak in handen. Vooral de Noord-Atlantische wind: deze is in de fantasie van surfer Heiðar Logi Elíasson een zuipschuit met een rode baard: onberekenbaar en driftig. Op typisch IJslandse manier, met ruwe schoonheid en donkere humor, laat THE ACCORD zien, hoe de beide helden – surfer en natuur – langzaam maar zeker steeds meer bevriend raken. De bekroonde film toont met ijskoude surf action, wat voor een paradijs IJsland kan zijn kan, tenminste... als wind en surfer een verbond sluiten!SHOREBREAK _DIE CLARK LITTLE STORY | USA 2016 | 18 minuten | Regie: Peter King |
Productie: FIND YOUR CALLING presents in association with POSTMILL STUDIOS
Eerst was hij surfer, daarna werd hij fotograaf. De uit Hawaï afkomstige Clark Little heeft van zijn passie voor de perfecte golf zijn beroep gemaakt. In de branding jaagt hij op zijn lievelingsmotief: Shore breaks – grote golven, die vlak voor het strand breken. En omdat hij er een goed gevoel voor heeft, om op het juiste moment op de sluiter te drukken, zijn de opnames van een overweldigende schoonheid.THE LEGACY | Mexico 2016 | 5 minuten | Regie: Erick Higuera, Eréndira Valle |
Productie: Erick Higuera
In slechts vijftig jaar hebben we door overbevissing en waterverontreiniging bloeiende en gezonde ecosystemen vernield. Veel soorten zijn simpelweg uit hun natuurlijke habitat verdwenen. Bijvoorbeeld de reuzenmanta uit de Grote Oceaan, die eind jaren negentig uit de Golf van Californië verdween, maar gelukkig een nieuw thuis vond in een Mexicaanse eilandengroep, nadat deze tot natuurlijk werelderfgoed verklaard werd. De korte film THE LEGACY laat met indrukwekkende onderwateropnamen zien, hoe bedreigde soorten zich kunnen herstellen, wanneer hun habitat tot beschermd gebied verklaard wordt.A PLASTIC OCEAN | USA 2016 | 20 minuten | Regie: Craig Leeson |
Productie: Adam Leipzig, Jo Ruxton
Geen enkel weldenkend mens zal bestrijden in welke mate plastic(afval) onze aarde op lange termijn vernietigt. Ieder kent de beelden van gestorven dieren, waarvan de magen door afval verstopt zijn. Of van achtergelaten plastic flessen die zo verraderlijk in zee drijven. De losse flessen, netten en plastic zakken zijn aaneengegroeid tot een kilometerslange plastic soep, die inmiddels een eigen circulatie op de oceanen vormt. Vier jaar lang heeft het team rond Craig Leeson op twintig plaatsen in de wereld gevolgd, hoe plastic in toenemende mate de oceanen bedreigt. De milieu-documentaire PLASTIC OCEAN laat het drama zien, maar legt ook vast wat ertegen gedaan kan worden, of beter gedaan moet worden.Meer informatie: WWW.OCEANFILMTOUR.COM
Facebook: https://www.facebook.com/events/535141073363119/