Let op: Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

DNR Bluesclub

Tickets »

Let op!De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988



Philip Kroonenberg en de BB Queenies

GROTE ZAAL | Online €5 | Kassa €6

Dampende blues en een versleten dansvloer!

Bbqueenies: blues met een vrouwelijke touch
Deze uit vrouwen bestaande band zorgt voor een dansbaar en vermakelijk optreden met een eigen geluid: blues 
op pumps met humor en een traan.

Ook de bezetting verraadt de 'eigenwijsheid' van de band.

Naast leading lady Marijke Moritz zorgen Ellen Bakker (contrabas, tenorsax), Judith Alkema (basgitaar, mondharmonica, accordeon, zang en andere instrumenten), Geerlande Homburg (altsax, kleine percussie), Karin de Bye (cajon en percussie) en Monica Verschoor (toetsen en zang) voor een swingend en kleurrijk optreden. De band speelt bovendien nummers die Monica speciaal voor de band geschreven heeft.

De BBQueenies speelden in binnen- en buitenland op festivals, straatfeesten, huiskamerconcerten, in kroegen, op zanderige stranden, zowel bij mooi weer als op regenachtige zondagen.

Philip Kroonenberg
Hij begon gitaar te spelen op zijn achtste jaar. Zijn vader leerde hem de akkoorden op de ukelele en toen dat bleek te gaan, mocht hij op gitaarles.

Op les kreeg steeds meer interesse in het naspelen van de oude folk-bluesplaten, die zijn vader in 1956 uit Amerika had meegebracht. Big Bill Broonzy, Leadbelly, Lightnin’ Hopkins, Pete Seeger. Zijn vader was ook een groot liefhebber van Franse chansons en calypso’s.
Een mengeling van deze muziekstijlen vormt de basis van Philip’s later ontwikkelde eigen stijl. Daarin zijn ook de invloeden van Tony Joe White, Ry Cooder, J.J. Cale en Dr. John te horen. In zijn spel is de flamenco-achtergrond nog steeds aanwezig: Philip heeft een eigen manier van gitaar spelen ontwikkeld, die wisselt tussen double-bass fingerpicking, flatpicking en een flamenco-achtige slag.

Vanaf 1977 speelt hij alleen eigen muziek. De teksten van Philip worden altijd ingegeven doordat hij geraakt wordt door iets in zijn leven. Het kan iets prettigs zijn, maar ook een ramp. Als er een liedje uit voortkomt is het al ergens goed voor geweest. Liedjes maken, ze live spelen en zo nu en dan een plaat uitbrengen, is waar het hem om te doen is.