Oliveiras

Tickets »

Let op! De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Magda Mendes

Vr 24 nov | 20:15 | GROTE ZAAL | Online €15 | Kassa €17

Release van haar nieuwe album Oliveiras

In de Nieuwe Regentes presenteert Magda Mendes aan het publiek van Den Haag haar derde album Oliveiras. De zelfgeschreven liedjes op haar nieuwe album zijn gesitueerd op het platteland van centraal Portugal. Een streek die recentelijk vaak het nieuws haalde doordat het geteisterd werd door diverse bosbranden. Een vergeten streek waarvan de geschiedenis in rook dreigt op te gaan.

Magda Mendes, geboren en getogen in Lissabon, woont sinds tien jaar in Nederland en heeft de afgelopen jaren de Nederlanders kennis laten maken met de uit Lissabon afkomstige Fado. Zij tourde met haar programma ‘Silencio! de fado dwaalt door Rotterdam en Amsterdam’ langs alle uithoeken van de havenstad en de hoofdstad en bereikte zo een groot publiek. Met haar nieuwe album Oliveiras slaat ze een nieuwe weg in, verlaat ze de stad. Samen met Ward Veenstra schreef ze liedjes die stem geven aan verhalen die aan het vuur ontsnapt zijn.

Verhalen over hoe haar vader António Oliveira dezelfde wortels lijkt te hebben als de eeuwenoude olijfbomen uit zijn geboortestreek. Over hoe de bewoners en de bomen van deze streek zonder stem achterbleven en over hoe ook Magda´s wortels aan haar trekken sinds zij haar geboortegrond heeft verlaten. 

Mendes´s vaste band wordt voor deze gelegenheid versterkt door een blazerskwintet. De combinatie van de Zuid europese wereldmuziek met de West europese kamermuziek zorgt ervoor dat het programma een filmische karakter heeft gekregen.

Bezetting
Magda Mendes – zang
Ward Veenstra – gitaar
Udo Demandt – percussie

Remko de Landmeter – fluit
Bart de Kater – klarinet
Maripepa Contreras Gámez – hobo en cor anglais
Daniel Garrido Iglesias – fagot
Brandt Attema – bastrombone

Muziek door Magda Mendes & Ward Veenstra
Arrangementen door Ward Veenstra

Voor meer info www.magdamendes.com

Videolink https://youtu.be/FqmDjQA2Ano