Oliveiras

Tickets »

Let op! De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Magda Mendes

Vr 24 nov | 20:15 | GROTE ZAAL | Online €15 | Kassa €17

Release van haar nieuwe album Oliveiras

In de Nieuwe Regentes presenteert Magda Mendes aan het publiek van Den Haag haar derde album Oliveiras.  In dit nieuwe werk zingt ze over hoe haar vader António Oliveira, dezelfde wortels lijkt te hebben als de olijfbomen uit zijn geboortestreek. Over hoe de bewoners en de bomen van deze streek zonder stem achterbleven en over hoe ook Magda´s wortels aan haar trekken sinds zij haar geboortegrond heeft verlaten.

Gitarist en medecomponist Ward Veenstra zal de luisteraars kennis laten maken met diverse Portugese snaarinstrumenten die er voor zullen zorgen dat zij meegenomen worden op de door Magda bezongen reis door Portugal. Percussionist Udo Demandt schildert onderweg de kleurrijke  ritmische landschappen met zijn unieke samenstelling van Mediterraanse instrumenten. Om het filmische karakter van het programma te completeren zullen enkele gerenommeerde musici uit het Nederlandse kamermuziekcircuit hun opwachting maken.

Bezetting
Magda Mendes – zang, gitaar
Ward Veenstra – Portugese gitaar, akoestische gitaar, cavaquinho, braguesa
Udo Demandt - Percussie
Met medewerking van het Houtblazers Ensemble


In haar eerste solowerk Casa da Bôxa (een film en een cd opgenomen in het Portugese dorpje waar haar moeder vandaan komt), bracht Magda Mendes eigen composities geinspireerd op het Portugese platteland. Haar tweede album Silêncio is een ode aan de Fado, het levenslied uit haar geboortestad Lissabon. Zowel oud als nieuw geschreven Fado´s zingt ze op een rauwe, indringende en verfijnde manier.

Voor meer info www.magdamendes.com

Videolink https://youtu.be/FqmDjQA2Anohttps://youtu.be/FqmDjQA2Ano