Let op: vanaf 1 juni gaat het theater beperkt open met proefvoorstellingen. Zodra het programma bekend is, vindt u hier meer informatie terug. Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

Open Monumentendag | Loop even binnen!

Rondleiding door voormalig Zwem- en Badinrichting

Za 8 en Zo 9 sep | 10:00-13:00 uur | GEBOUW | GRATIS

Kijkje achter de schermen van het pand dat bijna een eeuw oud is.

Ooit was De Regentes de grootste overdekte zwem- en badinrichting van Europa. In het uit 1920 daterende Art Deco gebouw heeft menig Hagenaar zijn of haar zwemdiploma gehaald. In de jaren negentig moest het zwembad de deuren sluiten omdat het niet meer aan de eiden van dat moment voldeed. Nu is het zwembad verbouwd tot een theater met vijf zalen. De bijzondere architectuur met de authentieke elementen van het zwembad, zoals de tegels, bewegwijzering en badhokjes werden bij de renovatie behouden. Tijdens de rondleidingen zal speciale aandacht zijn voor de rijke geschiedenis en de bijzondere details in het pand.

Jubileum
In 2020 bestaat 'De Regentes' 100 jaar. Dat zal niet ongemerkt aan de buurt voorbij gaan! Wij zoeken zwembad- en badhuisverhalen, foto's en diploma's. U maakt ons blij met informatie die u aan de ronleider kunt doorgeven. Contact opnemen met publiciteit@denieuweregentes.nl kan ook.

Praktische informatie
De Nieuwe Regentes is  op de Open Monumentendagen open van 10:00 tot 13:00 uur.
Ieder half uur start een nieuwe rondleiding onder leiding van Alfed en Lia.
Duur: 45 minuten.
In de Tearoom van het theater kunt u onder het genot van koffie, thee en meer wachten op de volgende rondleiding of napraten na afloop..