Let op: Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

Klassiek in ‘t Ketelhuis

Tickets »

Let op! De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Met Magma Duo

KETELHUIS | Online €20 | Kassa €22

Een nieuwe zondagochtend concertserie in het Ketelhuis.

Klassiek in ‘t Ketelhuis is een klassieke concertserie met topmusici uit het Nederlandse muziekleven die in de intieme setting van het Ketelhuis hun kunsten verklanken. De perfecte sfeer en akoestiek voor kamermuziek van internationaal allure. Met brunch na afloop!Magma Duo bestaat uit:
Emmy Storms - viool
Cynthia Liem - piano
Het Magma Duo overtuigde de jury tijdens de audities van Dutch Classical Talent met 'energiek spel dat reacties oproept'. Altijd op zoek naar uitdaging treedt het duo graag buiten de gebaande paden van het traditionele repertoire, met bijzondere interesse in hedendaags, zelden gespeeld en Nederlands repertoire. Het duo speelt vol vuur en zichtbaar plezier, en geeft zichzelf, met humor en spontaniteit, de ruimte om te experimenteren. Dat leidt vaak tot verrassende, frisse inzichten, voor henzelf en voor de luisteraar.Als onderdeel van het coachingsprogramma van de Dutch Classical Talent Tour & Award wou het Magma Duo lessen nemen bij Aleksey Igudesman, die ze in hun programma als componist hadden opgenomen. Pogingen om met hem in contact te komen leidden tot deelname aan de eerste editie van het internationale concours 'A Feast of Duos' in Zwitserland in augustus 2014, waarin Aleksey Igudesman en Hyung-ki Joo jureerden. Het duo won de eerste prijs op dit concours en twee speciale prijzen (de Kaech Artists prijs en de Konzerthaus prijs). In het seizoen 2015-2016 bracht dit het duo naar Wenen voor een debuut in het Konzerthaus. Bovendien zette het concours het duo aan tot nog meer muzikale en creatieve experimenten, waarbij ook meer theatrale aspecten en andere muziekgenres werden onderzocht.In de zomer van 2016 kwam bovendien de debuut-CD van het Magma Duo internationaal uit bij het label Globe Records. "Met hun eerste cd geven violiste Emmy Storms en pianiste Cynthia Liem, samen het Magma Duo, een visitekaartje af dat tevens een geloofsbrief is. Het tweetal heeft een duidelijke voorkeur voor avontuurlijke, grensverleggende muziek, en zet zich ook graag in voor Nederlands werk." - De Volkskrant