The Chronometer’s Orchestra

Tickets »

Let op! De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Met o.a. het Matangi strijkkwartet

Za 20 okt | 20:15 | GROTE ZAAL | Online €15 | Kassa €17 | Ooievaarspas 50% | We Are Public gratis

Ritmische en avantgardistische harmonie door een uniek orkest

The Chronometer’s Orchestra, onder leiding van componist Zacharias S. Falkenberg, combineert de essentie van moderne klassieke muziek met experimentele jazz. Het is een orkest op hoog niveau dat het pulbliek verrast met complexe ritmiek en avantgardistische harmoniek.

Falkenberg's invloeden uit muziek zijn o.a. : Frank Zappa, Miles Davis, Igor Stravinsky, Karlheinz Stockhausen en György Ligeti. De muziek brengt een gevoel van rebellie en anti-establishment naar boven. The Chronometer’s Orchestra heeft een bijzondere bezetting van vijf blazers, het Matangi strijkkwartet, een ritmesectie met piano, twee gitaren, contrabas, marimba en drums.

In augustus 2016 was Falkenberg de allereerste prijswinnaar van de gerenommeerde Rogier van Otterloo Award, van het Metropole Orkest. Dirigent van het Metropole Orkest Jules Buckley:

„Wij zijn positief verrast door de eigenheid en gedegen opbouw van de composities. In [Zacharias’] werk speelt hij met verrassende combinaties van instrumenten en zijn werk ademt een ontegenzeggelijk vakmanschap uit zonder academisch te worden. Naast dit hoge niveau van vakmanschap toont Zacharias een breed en zeer beeldend conceptueel palet aan klanken.“