Let op: Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

FF D’R UIT (Uitverkocht)

Onverwachte spanning en humor in een familiehotel

Vr 9 nov | 20.15 uur GROTE ZAAL | €5,-

Groepje hotelgasten maakt gebruik van een speciaal arrangement voor mantelzorgers: ff d'r uit!

In het Texels hotel ‘Zonnegloren’ staat alles in het teken van de voorbereiding op het jubileum van de Helderse brandweer. De pianist stemt alvast de piano en er worden slingers opgehangen. Tegen dit decor arriveert een aantal gasten, de mantelzorgers met elk een eigen verhaal die even willen genieten van de rust en de natuur van het eiland. De weersomstandigheden en een plotselinge verdwijning zorgen er echter voor dat de stemming omslaat. 

In deze donkere komedie maken we o.a. kennis met een ouderpaar dat zorgt voor hun schizofrene zoon, een vrouw voor haar man met schizofrenie en Alzheimer en een moeder die worstelt met haar meerderjarige dochter met heftige borderline problematiek. Ze hebben allen een gedeelde zorg: de intense, alledaagse zorg voor een dierbare. De personages en hun problematiek zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen die door middel van interviews met de mantelzorgers zijn verkregen.

FF D’R UIT is een voorstelling geschreven door Rob van Dalen en Guusje Eijbers. Laatstgenoemde neemt samen met Michiel Varga de regie voor haar rekening.

Deze voorstelling is gemaakt in opdracht van de Gemeente Den Haag, in het kader van de viering van de Landelijke Dag van de Mantelzorg i.s.m. Stichting Kompassie. Stichting Kompassie is 15 jaar geleden opgericht om hulp te bieden aan kwetsbare psychische burgers van Den Haag én hun naasten. Die laatste groep wordt sinds 2016 begeleid door Stichting Kompassie in het kader van het project GGz mantelzorg.

Een ticket voor deze voorstelling is inclusief koffie of thee vooraf en een drankje na afloop.