Let op: Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

Klassiek in 't Ketelhuis

Tickets »

Let op!De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Zondagochtendconcert met gezellige brunch na afloop

Zo 18 nov | 11:00 | KETELHUIS | Online €20 | Kassa €22 | Ooievaarspas 50%

Deze editie met muziek van Joseph Haydn en Dmitri Shostakovich

Klassiek in ‘t Ketelhuis is een klassieke concertserie met topmusici uit het Nederlandse muziekleven die in de intieme setting van Het Ketelhuis in Theater De Nieuwe Regentes hun kunsten verklanken. Daarna is er een gezellige en gezonde brunch in de Tearoom van het theater. Trio Klara dat dit keer op zou treden heeft vanwege persoonlijke helaas moeten afzeggen. Gelukkig is er waardige vervanging gevonden en treden nu op: 

Laura Oomens - viool
Bas Treub - viool
Anna-Magdalena den Herder - altviool
Karel Bredenhorst - cello

Zij spelen:
Joseph Haydn - "Sunrise" Strijkkwartet, Op.76/4 
Dmitri Shostakovich - Strijkkwartet Nr. 8, Op.110

Over Strijkkwartet Nr.8: Het stuk werd kort na twee traumatische gebeurtenissen in het leven van Sjostakovitsj geschreven: de diagnose van myelitis en het toetreden tot de Communistische Partij. Volgens de bladmuziek is het werk opgedragen "ter nagedachtenis van de slachtoffers van fascisme en oorlog". Lev Lebedinsky, een vriend van Sjostakovitsj zei dat Sjostakovitsj na het schrijven van het werk zelfmoord wilde plegen. Het 8e Strijkkwartet behoort tot zijn meest intieme werken. Het werk werd geschreven in Dresden, waar Sjostakovitsj de puinhopen van de bombardementen van de geallieerden zag toen hij daar was voor het schrijven van muziek voor de film Five Days, Five Nights.


Na afloop van het concert kunt u natuurlijk weer genieten van de heerlijke brunch, verzorgd door Phuong & Sophie.
http://phuongensophie.nl