Let op: Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

The Soul of Spanish Harlem | ft. Shirma Rouse, Lilian Vieira & Gianna Tam

Tickets »

Let op! De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Kolkende salsa, latin jazz, mambo en boogaloo

Za 24 nov | 20:15 | GROTE ZAAL | Online €20 | Kassa €22 | Ooievaarspas+studentenpas 50%

Spetterend theaterconcert van Lucas van Merwijk en zijn swingende band.

The Soul of Spanish Harlem is een spetterend theaterconcert van Lucas van Merwijk en band, met als stralend middelpunt de zangeressen Lilian Vieira, Shirma Rouse en Gianna Tam.

Spectaculaire en betoverende dansshow
Virtuoze dans en spetterende latin muziek worden ondersteund door beeldprojecties uit verschillende tijdperken, uitgevoerd door meer dan twintig artiesten. De toeschouwer waant zich in de straten en de clubscene van Spanish Harlem. Van de glamoureuze jaren twintig en het soul en flowerpower tijdperk van de jaren zestig tot het heden, waarin latin muziek onder invloed van hiphop en breakdance verder zijn ontwikkeld. Elke periode wordt belicht met zijn eigen geschiedenis, muzikale richting, passende kleding en dansstijl, zoals mambo, conga, cha cha cha, salsa, la pachanga, breakdance, hiphop en meer.
Een bekwaam latin orkest, drie internationale topzangers en twaalf bekroonde dansers maken van deze kolkende show van latin muziek, zang en dans een ervaring voor alle zintuigen.
Het programma is tevens een eerbetoon aan grote artiesten zoals Tito Puente, Tito Rodriguez, Celia Cruz, Duke Ellington, Charlie Parker, Thelonious Monk, Dizzy Gillespie, Carlos Santana, Eddie Palmieri, Mink DeVille, Aretha Franklin, tot aan hedendaagse internationale supersterren zoals Marc Anthony. Tussen de muziekstukken door wordt het verhaal van Spanish Harlem door Van Merwijk met talloze smeuïge anekdotes verteld, geïllustreerd met achtergrondinformatie aan de hand van visuals die de geschiedenis van de wijk vanaf de eerste wereldoorlog tot nu tot leven brengen.

Weinig plekken zijn muzikaal gezien zo zinderend en vruchtbaar geweest als de wijk Spanish Harlem in New York. De mix van Puerto Ricanen en andere migrantengemeenschappen zorgden vooral in de jaren zestig voor een weergaloos aanbod van kolkende salsa, latin jazz, mambo en boogaloo. El Barrio, zoals de veel bezongen, multiculturele achterstandswijk door zijn inwoners werd genoemd, stond model als decor voor de musical "The West Side Story". Vanuit Spanish Harlem veroverde latin muziek vervolgens de wereld.

Bezetting
Shirma Rouse, Gianna Tam en Lilian Vieira - vocalen
Lucas van Merwijk (Nederland) - drums, muzikale leiding
Samuel Ruiz Aleman (Venezuela) - bas
Abel Marcel (Cuba) - piano
Juan Viloria (Venezuela) - percussie
Oscar Cordero (Venezuela) - trompet
Ilja Reijngoud (Nederland) - trombone

Dansers
De dansgroep staat onder leiding van topdansers Rianne Foekema en Miguel Arduin en bestaat verder uit professionele internationaal bekroonde salsa dansers als Miguel Arduin, Rianne Foekema, Quincy Ignacia, Zunaira Choudhry, Serano Pinas, Alvaro Oosterwolde, Joyce Silva Xavier, Chantal Karag Ram, Lola van Leeuwen, Kelly Bruyning.

Choreografie: Miguel & Rianne van Vivendi Dance Collective
Productie: Tam Tam Productions
Regie: Titus Tiel Groenestege
Fotograaf: Daniel Patriasz