Let op: Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

Ud Festival | Omar Bashir ft. Rita Movsesian

Tickets »

Let op!De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Ode aan de Oosterse poëzie

Zo 11 nov | 15:00 | GROTE ZAAL | Online €15 | Kassa €17 | Ooievaarspas 50%| We Are Public gratis

Oosterse Maqam tradities verbonden aan hedendaagse muziek.

OmarBashir ft. Rita Movsesian
De veelzijdige ud speler Omar Bashir is de zoon van de legendarische Munir Bashir. Hij weet de rijke Oosterse maqam tradities te verbinden aan hedendaagse muziek. Zijn cross-overs van flamenco en jazz zijn verbluffend. Zijn muziek is toegankelijk, virtuoos en diepzinnig. Omar Bashir heeft de Iraaks-Armeense zangeres Rita Movsesian uitgenodigd voor dit concert. Omar Bashir verwerkte zijn composities in gedichten die door Movsesian worden voorgedragen. Aan hun zijde spelen Ahmed El Maai (qanun), Abderrahim Semlali (viool), Tony Overwater (contrabas) en Ruven Ruppik (percussie). Semlali en El Maai zijn de muzikale leiders van het Amsterdams Andalusisch Orkest.

Line up
Omar Bashir - ud
Rita Movsesian - zang
Ahmed El Maai - qanun
Abderrahim Semlali -viool
Tony Overwater -contrabas
Ruven Ruppik - percussie

Het Ud festival is geheel gewijd aan het snaarinstrument dat de muzikale brug vormt tussen oost en west. De ud maakte ooit een lange reis van Bagdad naar Andalusië en vormde de basis van een muzikale revolutie in het Westen. Het instrument keert nu terug in een aantal muziekgenres: in de jazz brengt het innovatie; in spirituele muziek raakt het diep in de ziel; en in het moderne klassieke repertoire klinkt steeds vaker het kenmerkende ud-geluid, zowel als solo- als orkestinstrument.De Tunesische ud speelster Nada Mahmoud behoort tot een unieke jonge generatie vrouwelijke ud speelsters uit de Arabische wereld. Haar kennis van de Ottomaanse invloeden op de Arabische muziek, gecombineerd met een intense beleving op het podium waar zij de ene longa na de andere longa ragfijn speelt, maken haar geliefde instrument. Samen met haar percussionist Béchir Neffati komen de klanken van ud het beste tot zijn recht. Meer informatie: udfestival.nl van 5 oktober – 23 november