Let op: vanaf 1 juni gaat het theater beperkt open met proefvoorstellingen. Zodra het programma bekend is, vindt u hier meer informatie terug. Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

InSpiRituals

Inspiratie, Spiritualiteit, Rituelen

Za 15 DEC | 15:30 uur ALTERNATIEVE LOCATIE | Gratis |

Een voorproefje van de voorstelling via wandeling, previews en hartverwarmende soep

Let op: Deelname aan het InSpiRituals voorproefje is gratis maar we vragen u voor de preview op 15 december wel vooraf te reserveren. Dit kunt u doen door een mail te sturen naar publiciteit@denieuweregentes.nl o.v.v. 'Reservering voorproefje InSpiRituals'. Vermeld hierbij met hoeveel personen u deel wilt nemen aan het voorproefje.

Medio december zou de voorstelling InSpiRituals in Theater De Nieuwe Regentes in première gaan. De voorbereidingen zijn inspirerend en veelbelovend, er is echter meer tijd nodig om de veelheid aan klank, kleur en rituelen tot de muzikale bewegingsvoorstelling te maken die we voor ogen hebben. Om die reden is er op 15 december een voorproefje en zullen de voorstellingen met randprogramma nu plaatsvinden in het weekend van 9 en 10 februari. 

Voorproefje InSpiRituals 2018 | Inspiratie, Spiritualiteit, Rituelen
Za 15 DEC | 15.30-18.30 uur | preview van de voorstelling in 2019 én wandeling met soep en brood i.s.m. gebedshuizen in de buurt
Zo 16 DEC | 10.00 uur e.v. | u bent op eigen gelegenheid welkom bij gebedshuizen in de buurt, het schema volgt binnenkort

Tijdens het voorproefje maken bezoekers een bijzondere spirituele wandeling langs kerken, moskeeën, tempels en andere gebedshuizen in de omgeving van Theater De Nieuwe Regentes. Onderdeel van het programma is en preview van de voorstelling met toelichting,

Voorstelling InSpiRituals 2019 | Inspiratie, Spiritualiteit, Rituelen | tijden onder voorbehoud
Za 9 FEB | 14.30 uur voorstelling | 15.30 uur soep met brood | 16.00 uur wandeling langs gebedshuizen in de buurt, eindtijd circa 18.00 uur
Za 9 FEB | 16.30 uur wandeling langs gebedshuizen in de buurt | 18.30 uur soep met brood | 20.00 uur voorstelling
Zo 10 FEB | 10.00 uur e.v. | u bent op eigen gelegenheid welkom bij gebedshuizen in de buurt

Deze inspirerende ontdekkingstocht begint of eindigt met een muzikale bewegingsvoorstelling vol rituelen, waarin muziek, zang en dans samenkomen in een theatrale mix. In de voorstelling staan buurtbewoners uit diverse geloofsgemeenschappen op het podium die samen met professionele makers de zoektocht zijn aangegaan naar de schoonheid van spiritualiteit in vorm, klank en handelingen. Een avontuur voor alle nieuwsgierige Hagenaars en Hagenezen die dromen van een inspirerende wereldreis om de hoek. Tussendoor kunt u genieten van een soepje samen met bijpassend brood en beleg.

Credits
Regie/choreografie: Isabelle Chaffaud & Jérôme Meyer (MEYER/CHAFFAUD)
Muzikale leiding: Roeland Drost
Videograaf: Astrid van der Velde
Productieleiding: Maikel Smid
Lichtontwerp: Xavier van Wersch
Initiatief: Laudie Vrancken

InSpiRituals is onderdeel van Festival Sacred Songs. Dit festival belicht de kracht en schoonheid van bezielde muziek uit diverse culturen. Artiesten uit binnen- en buitenland laten eeuwenoude heilige teksten, mystieke poëzie en spirituele muziek herleven in eigentijdse en eigenzinnige vertolkingen. De tweede editie vindt plaats van 17 november t/m 16 december op diverse locaties in Den Haag.Meer informatie over het festival is te vinden op festivalsacredsongs.com