José Galán | Real Dreams, Possible Bodies

Tickets »

Let op!De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Flamenco Inclusivo

Zo 27 jan | 15:00 GROTE ZAAL | Online €18 | Kassa €20

Deze voorstelling is onderdeel van de Flamenco Biënnale

‘Laat zien wat je kunt’, is het devies van danser en choreograaf José Galán (Sevilla, 1980). Voor hem is flamenco een fantastisch instrument om iedereen in beweging te krijgen. Flamenco gaat ‘zigzag door de ziel’, raakt direct het gemoed. In Echte Dromen, Mogelijke Lichamen laat hij met Lola López (in rolstoel) en Reyes Vergara (met Downsyndroom) die vitale kracht van flamenco voelen. In een ontroerend bewegingsspel toont hij met zijn dansers hoe de muziek de eigen, innerlijke ritmes losmaakt. Na een carrière als danser bij o.a. Mario Maya, Antonio Canalesen Sara Baras, richtte Galán zijn eigen gezelschap op om flamenco toegankelijk te maken voor mensen met een beperking.

De avond is een double bill: Nederlandse jonge volwassenen met Downsyndroom en dansdocenten in opleiding, kregen een week les van Galván, en geven een eindpresentatie.

Dans José Galán  & Reyes Vergara
Artistieke leiding Lola López

Programma
15:00 uur | José Galán met Flamenco Inclusivo
Pauze: 20 minuten
Na de pauze: presentatie Flamenco Inclusivo NL met nagesprek

Randprogramma
Voorafgaand aan de voorstelling kunt u genieten van twee bijzondere films. Deze zijn gratis te bezoeken op vertoon van uw kaartje voor de voorstelling.
12:30-13:50 | Ketelhuis | FILM Alalá (80 min. UK ondertiteld)
14:05-14:30 | Ketelhuis | FILM Silencio (25 min UK ondertiteld)

//

“Show the world what you can do,” is dancer and choreographer José Galán’s motto. He sees flamenco as a wonderful tool to get people moving. Flamenco goes “zigzag through the soul” to the very heart. Together with Lola Lopéz (in a wheelchair) and Reyes Vergara (with Down syndrome) he will bring out this power of flamenco in Real Dreams, Possible Bodies. In a touching play of movements he and his dancers will demonstrate how the music unlocks your own inner rhythms. After his career as a dancer with Mario Maya, Antonio Canales and Sara Baras, among others, Galán set up his own company with the aim of making flamenco accessible to disabled people.

The evening is a double bill: young Dutch adults with Down syndrome and trainee dance instructors, having been taught by Galán for a week, will give their final presentation.

I.s.m. | in collaboration with Cultuurhuis Wherelant Purmerend & Lucía Marthas Institute of Performing Arts.