Let op: vanaf 1 juni gaat het theater beperkt open met proefvoorstellingen. Zodra het programma bekend is, vindt u hier meer informatie terug. Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

Klassiek in 't Ketelhuis

Tickets »

Let op!De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Zondagochtendconcert met gezellige brunch na afloop

Zo 20 jan | 11.00 uur KETELHUIS | Online €20 | Kassa €22 | Ooievaarspas 50%

Matangi Quartet & Viride Kwartet spelen Mendelssohn's beroemde octet

Meester & Leerling

Het Haagse Matangi Quartet concerteert deze Klassiek in ‘t Ketelhuis samen met het jonge talentvolle Viride Kwartet. Meesters en leerlingen voeren gezamelijk Mendelssohn’s beroemde octet uit.

De zestienjarige Felix Mendelssohn voltooide een van de ultieme meesterwerken van de kamermuziekliteratuur - het Octet - op 15 oktober 1825. Zelfs Mozart, met al zijn bekende precisie, creëerde geen werk van zo'n voortreffelijke perfectie in zijn jonge creatieve leven! Opgedragen aan Mendelssohn's viool- en altvioolmeester Eduard Rietz, wiens verjaardag viel op 17 oktober, is het Octet uniek, niet alleen in zijn onthulling van een dergelijke volmaakte vaardigheid in zo'n jonge componist, maar ook in zijn instrumentatie van vier violen, twee altviolen en twee cello's.

Klassiek in ‘t Ketelhuis is een klassieke concertserie met topmusici uit het Nederlandse muziekleven die in de intieme setting van Het Ketelhuis in Theater De Nieuwe Regentes hun kunsten verklanken. Daarna is er een gezellige en gezonde brunch in de Tearoom van het theater, verzorgd door Phuong & Sophie.