De Haagse Spot

Tickets »

Let op! De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Durf jij het aan, front row bij het try-out podium?

KETELHUIS | Online €12,50 | Kassa €14,50

Try-outpodium voor beginnende en gevestigde cabaretiers, stand-uppers en liedschrijvers.

Met een dynamische programmering van vier artiesten in verschillende disciplines, kun jij als 'Spotter' elke derde dinsdag van de maand talent en ongeslepen rauw materiaal van de beginnende en gevestigde cabaretiers, stand-uppers en liedschrijvers zien. Als je ze later terugziet ergens in het land of op t.v. kun je zeggen: 'Ik was erbij in De Nieuwe Regentes'! Luuk van der Vaart
"Het zit Luuk momenteel niet mee, hij is net afgestudeerd en wilt graag blijven wonen in Amsterdam maar hij kan maar geen fatsoenlijk werk vinden. Gelukkig voor ons relativeert hij er aardig op los en kunnen wij samen met hem lachen om zijn beroerde situatie."Emmelie Zipson (1977)
Emmelie is een veelzijdige speelster, verteller en zangeres. Haar kleinkunst /muziektheater achtergrond brachten haar op de meest uiteenlopende podia. Sinds 2007 maakt, schrijft en speelt zij haar eigen solotheatervoorstellingen, een combinatie van kleinkunst en muziektheater. Ze heeft inmiddels vier solo programma’s op haar naam staan waarmee ze door Nederland heeft opgetreden. In haar voorstellingen neemt ze het publiek op de hak en spreidt haar welbespraaktheid in meerdere talen ten toon. Ze is een rasverteller en heeft een sterke persoonlijkheid. Voor haar nieuwe voorstelling 'Zipson solo’ werktitel onderzoekt zij waarom ze zo verslaafd aan Contact is en in wat voor vreemde, gênante situaties zij hierdoor belandt.Janneke Jager
In ‘Decorum’ worstelt Janneke met de Tijd. Ze staat met één been in haar verleden en met haar andere been probeert ze de toekomst weg te duwen, bang voor verval. In de spagaat van ouders die zorg nodig hebben en de 40 die alarmerend aan de horizon staat, voelt ze de druk om, nu het nog kan, groots en meeslepend te leven. Maar hoe doe je dat? En waarom noemt men haar ineens mevrouw? En dan is er ook nog die herinnering aan de naturistencamping… ‘Decorum’ is een indringende muzikale cabaretsolo over dapper durven zijn. Natuurlijk, Janneke overdrijft soms een beetje. Af en toe kan ze je tot tranen toe ontroeren. Het liefst doet ze allebei; een drama Queen met een vleugje Groningse nuchterheid. Momenteel volgt Janneke een opleidingstraject aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. Ze zit regelmatig met haar ukelele op de bank bij RTV Utrecht en won in 2013 de Publieksprijs van het Utrechts Cabaret Festival. In deze Spot presenteert ze een try out van haar nieuwe materiaal.Een muzikaal cabaretprogramma van Dorien Haan en Johan Hoogeboom.
Hij wil er niet bij horen, zij kan ze niet houden. Zij strikt ze, hij vindt ze levensgevaarlijk. Hij schaamt zich, zij slooft zich uit. Zij vind het jammer dat Darwin geen vrouw was. Hij kan maar nauwelijks geloven dat hij het eindproduct is van miljoenen jaren uitgekiende evolutie. Hij kijkt of wabi-sabi iets voor hem is. Zij overweegt nu toch echt te gaan kooivechten. Met vurig liedjes en aanstekelijke humor gaan ze elkaar en zichzelf te lijf tot de vonken ervan af spatten. Kortom: Haan & Hoogeboom, en er was licht!