Let op: vanaf 1 juni gaat het theater beperkt open met proefvoorstellingen. Zodra het programma bekend is, vindt u hier meer informatie terug. Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

El Pub Flamenco XL

Tickets »

Let op!De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988CD Presentatie Junio van María Marín

Vr 22 feb | 20.15 uur GROTE ZAAL | Online €15,- Kassa €17,- | Ooievaarspas 50%

Junio is een reis terug naar de plekken van María's jeugd en de geluiden waarmee ze is opgegroeid

Een zeer bijzonder El Pub Flamenco dit keer, een XL editie! Deze avond staat in het teken van de cd presentatie van flamencozangeres- en gitarist María Marín die haar  eerste eigen cd Junio uitbrengt. Voor één keer vindt El Pub Flamenco dan ook niet plaats in het Ketelhuis, maar in de grote zaal.
María Marín - gitaar en zang
Ruven Ruppik - percussie

María Marín: "Drieëntwintig jaar geleden begon ik met gitaar spelen aan het conservatorium in Utrera, het dorp waar ik vandaan kom. Zo lang ik me kan herinneren droom ik al van zingen. Door de jaren heen heb ik veel geleerd en mezelf ontwikkeld als mens en artiest, wat ertoe heeft geleid dat ik deel heb mogen uitmaken van verschillende cd-projecten. Genres als jazz, klassieke muziek en flamenco hebben hun stempel gedrukt op mijn loopbaan, totdat het juni 2017 werd. Op dat moment vraagt danseres en choreografe Cristina Hall me of ik mee wil werken aan haar voorstelling ¨Constelación Sonora¨. Ik zag dit als een kans om mijn eigen muziek te componeren en te beginnen met het schrijven van bewerkingen voor zang en gitaar. En dit alles zonder vooroordelen, clichés of angst. In Junio, mijn eerste eigen album, heb ik belevenissen van mij samengebracht die niet alleen over de afgelopen jaren gaan. Het is ook een reis terug naar de plekken van mijn jeugd en de geluiden waarmee ik ben opgegroeid. De constante zoektocht naar mijn identiteit en de behoefte om mezelf te uiten door middel van gitaar spelen en zingen hebben dit nieuwe werk voortgebracht."