Let op: Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

De Règâhs | De Bètels & de Stenuh! UITVERKOCHT

De wereldberoemde Haagse flamencogroep De Règâhs speelt de zaal plat

zo 24 mrt | 15.00 uur GROTE ZAAL | Online €16 | Kassa €18 | Ooievaarspas 50%

Gitaartechnische hoogstandjes, typisch Haagse dialogen en spitsvondige hertalingen van Beatles- en Stonesnummers

Het kon niet uitblijven. Na het verschijnen van de Règâhschèf ‘Bes-tof de Beatles’, werd er regelmatig door iemand uit het publiek gevraagd wanneer ‘Bes-tof de Stones’ zou verschijnen. Deze vraag ging soms gepaard met een ondeugende grijns, maar ook wel met een blik van, ‘waag het eens wat onaardigs over de Stones te zeggen!’. Blijkbaar leeft de al oude tegenstelling nog steeds. Je bent óf voor de Beatles óf voor de Stones!

Dat moet je natuurlijk nooit tegen de Règâhs zeggen. Die laten zich echt niet in een hokje douwen! De cd ‘Bes-tof de Stones’ komt er aan! (Nie verder vertelluh!) Vol verrassend gevoelige liedjes én natuurlijk de nodige Haagse humor!

De titel van de tour: ‘De Bètels & de Stenuh!’ zegt al genoeg! Een programma vol gitaartechnische hoogstandjes, typisch Haagse dialogen en spitsvondige hertalingen van Beatles- en Stonesnummers. En dit alles in een onvervalst Spaans flamencojasje of zoals de Règâhs zelf zeggen Hondagt praucent flamingau! En twee prachtige, professionele flamenco-danseressen maken wat dat betreft het plaatje helemaal compleet! 

Over de Règâhs
Centraal in het nest zit SingâhsongRègâh Johan Frauenfelder; bekend flamencogitarist in Nederland en schrijver van alle Règâhteksten. Johan omringde zich in 2006 met het neusje van de zalm op Flamencogebied: BèRègâh Marcel de Graaf en SlagRègâh Elvin den Haan. Enige tijd (tot 2016) werd dit trio ondersteund door een basrègâh: Peter Wassenaar en later Evert Willemstijn.

Begin 2016 nam Ron van Holland de drumstokjes over van Slagrègâh Elvin en sindsdien spelen de Règâhs ook mét een aantal sprankelende flamingodanseressen. Tijdens optredens, in de theaters en in de studio zit Arturo Ramón achter de knoppen; hij speelt steeds vaker ook zelf mee op de (bas)gitaar. En sinds 2017 verwelkomen we een nieuwe Règâh: Roy de Rijke.

Soms springen gastmuzikanten en extra danseressen het podium op om het feest nóg groter te maken.