Let op: Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

De Uitdaging | Kris Berry >< Minyeshu

Tickets »

Let op! De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Curaçaose singer-songwriter ontmoet Ethiopische zangeres-danseres

Za 2 mrt | 20:15 | GROTE ZAAL | Online €15 | Kassa €17 | Ooievaarspas 50%

Thijs Borsten verenigt in De Uitdaging verschillende muzikale werelden.

De Curaçaose singer-songwriter Kris Berry die soul, hip-hop, gospel en pop moeiteloos mixt, treedt, tijdens deze tweede serie van De Uitdaging in 2019, op met de van de oorsprong Ethiopische Minyeshu, die Ethiopische dansmuziek combineert met Westerse elementen. Waar Kris geroemd wordt om haar loepzuivere stem en haar prachtige ingetogen liedjes zweept Minyeshu met haar dans en zang het publiek op tot grootte hoogte. Een bijzondere combinatie!

De Uitdaging is al jaren een begrip bij publiek en artiesten. Grote namen als Tania Kross, Ernst Daniel Smid en Frederique Spigt stapten in de muzikale boksring en genoten van de spetterende muzikale confrontaties. De man achter De Uitdaging, Thijs Borsten, verzamelt al jaren bijzondere artiesten met unieke stemmen en verenigt zo verschillende muzikale werelden. Begeleid door Thijs en zijn band maken zangers met een verschillende muzikale achtergrond elkaars repertoire eigen in een muzikaal duel met alleen maar winnaars. De Volkskrant noemt het ‘magisch’ en Tania Kross vat het als volgt samen: ‘Het is een feestje voor ons, de muzikanten, waar jullie als publiek ook bij mogen zijn. De Uitdaging is voedsel voor onze ziel’.

Over Kris Berry
Kris Berry is de artiestennaam van Kristel de Haak, een Curaçaose zangeres en songwriter. In 2011 werd ze door Radio 6 uitgeroepen tot hét Soul & Jazz talent. Dat jaar stond ze ook op het North Sea Jazz Festival. In 2012 won ze een Radio 6 Talent Award. In 2012 verscheen haar succesvolle debuutalbum 'Marbles', waarmee ze door Nederland toerde en shows in Londen en Berlijn deed. In 2013 verscheen 'Lovestruck Puzzles', een album dat ze samen met componist/producer Perquisite maakte; hun single 'Let Go' werd 3FM Megahit. In 2017 bracht Kris het album 'Berry Street' uit. Ze nam ‘Berry Street’ op met de New Yorkse producers Chris Soper en Jesse Singer. http://www.krisberrynow.com

Over Minyeshu
De Ethiopische zangeres Minyeshu woont sinds 1996 in Nederland en combineert Ethiopische dansmuziek met westerse elementen. Minyeshu wordt rond haar veertiende ingelijfd door het grootste dans- en muziekgezelschap van Ethiopië: het Nationale Theater. Met het Nationale Theater maakt ze tournees door het buitenland. Naast het dansen zingt Minyeshu ook, met name bij de band Ambassal. In 2003 staat ze met Marco Borsato op het podium tijdens Friends for War Child. De jaren daarna doet Minyeshu in Nederland veel verschillende projecten met onder meer Zoumana Diarra, Het Nederlands Blazers Ensemble, Metropole Orkest en New Cool Collective. In het buitenland treedt ze op met Salif Keita, Youssou N’Dour, Angelique Kidjo en Baaba Maal. www.minyeshu.nl

De band van De Uitdaging bestaat uit: Thijs Borsten - piano/presentatie | Xander Buvelot – bas | Arno van Nieuwenhuize – drums

In de derde en laatste Uitdaging 2019 op zaterdag 6 april staat zanger en jazztrompettist Jeroen Zijlstra tegenover de imposante Ntjam Rosie.