Let op: Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

De Uitdaging | Jeroen Zijlstra >< Izaline Calister

Tickets »

Let op!De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Zanger-jazztrompettist ontmoet Antilliaanse zangeres

Za 6 apr | 20:15 | GROTE ZAAL | Online €15 | Kassa €17 | Ooievaarspas 50%

Thijs Borsten verenigt in 'De Uitdaging' verschillende muzikale werelden.

Tijdens De Uitdaging betreden twee totaal verschillende artiesten het podium om samen voor muzikaal vuurwerk te zorgen. Muzikant Thijs Borsten is gastheer tijdens de avond en bracht de afgelopen jaren voor De Uitdaging al grote namen op het podium zoals Tania Kross, Ernst Daniel Smid en Frederique Spigt. Hoewel de avond natuurlijk om muziek maken draait is er ook ruimte voor persoonlijke gesprekken met de artiesten zodat het publiek nog meer te zien krijgt van hun muzikale ziel. De Volkskrant omschreef De Uitdaging eerder als ‘magisch’.

Let op: De eerder geprogrammeerde Ntjam Rosie wordt tijdens De Uitdaging op 6 april vervangen door Izaline Calister!

De laatste Uitdaging van dit seizoen brengt de Antilliaanse zangeres Izaline Calister en jazztrompettist-en zanger Jeroen Zijlstra samen. Jeroen studeerde jazztrompet waarna hij zich als zanger toelegde op het Nederlandse poëtische lied. De muziek van Izaline is een fusie tussen de traditionele muziek van haar geboorte-eiland Curaçao en vocale jazz. . 

Izaline Calister
Izaline Calister, Edison winnares 2009, heeft als singer-songwriter de afgelopen 16 jaar een behoorlijke staat van dienst opgebouwd. De nummers Wow’i Kariño, Kanta Hélele, Sa Sa Na Awasa en meer recentelijk Bendisiona leverden de Antilliaanse zangeres in het Caribische gebied nummer 1 - hits op. Haar studioalbums Soño di un Muhé, Mariposa, Krioyo, Kanta Hélele, Speransa en Kandela zijn wereldwijd uitgebracht. De muziek van Izaline is een fusie tussen de traditionele muziek van haar geboorte-eiland Curaçao en vocale jazz. Met haar zelfgeschreven nummers, veelal in het Papiaments, trad zij op door heel Europa, Indonesië, USA en Zuid-Amerika en speelde op festivals in binnen- en buitenland zoals Cape Town Jazz Festival, Rome Jazz Festival, Cervantino Festival Mexico, Sofia en het North Sea Jazz Festival.. http://www.izalinecalister.com/

Jeroen Zijlstra
Als trompettist maakte Jeroen deel uit van de succesvolle formatie "5 Slag 1 Wijd" van Vera Vingerhoeds, waarmee hij door Nederland toerde en concerten gaf in Moskou en Leningrad. Daarnaast was hij actief in merengue-orkest "Hasta Domingo", het "Herbie White Orchestra" en de "Boventoon". Als tekstschrijver schreef hij liederen voor onder andere Mylène d'Anjou, Lucretia van der Vloot en Nilgün Yerli, allen werkzaam in de wereld van de kleinkunst. In 2002 kreeg Jeroen de Annie M.G Schmidt Prijs voor het beste theater lied. http://www.debandzijlstra.com

De band van De Uitdaging bestaat uit: Thijs Borsten - piano/presentatie | Xander Buvelot – bas | Arno van Nieuwenhuize – drums