De Uitdaging | Jeroen Zijlstra >< Ntjam Rosie

Tickets »

Let op!De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Zanger-jazztrompettist ontmoet Soulzangeres met Afrikaanse roots

Za 6 apr | 20:15 | GROTE ZAAL | Online €15 | Kassa €17 | Ooievaarspas 50%

Thijs Borsten verenigt in 'De Uitdaging' verschillende muzikale werelden.

De Uitdaging is al jaren een begrip bij publiek en artiesten. Grote namen als Tania Kross, Ernst Daniel Smid en Frederique Spigt stapten in de muzikale boksring en genoten van de spetterende muzikale confrontaties.

Thijs Borsten verzamelt al jaren bijzondere artiesten met unieke stemmen. Hij verenigt in De Uitdaging verschillende muzikale werelden. Begeleid door Thijs en zijn band maken zangers met een verschillende muzikale achtergrond elkaars repertoire eigen in een muzikaal duel met alleen maar winnaars. De Volkskrant noemt het ‘magisch’ en Tania Kross vat het als volgt samen: ‘Het is een feestje voor ons, de muzikanten, waar jullie als publiek ook bij mogen zijn. De Uitdaging is voedsel voor onze ziel’.

In de derde en laatste serie van de Uitdaging 2019 staat zanger en jazztrompettist Jeroen Zijlstra tegenover de imposante Ntjam Rosie. Jeroen studeerde jazztrompet waarna hij zich als zanger toelegde op het Nederlandse poëtische lied. In De Uitdaging treft Jeroen zangeres Ntjam Rosie,  Ntjam is geboren in Kameroen, deze Afrikaanse roots combineert zij met moderne soulmuziek. Zullen deze twee artiesten een mooi evenwicht vinden?

Komend seizoen komt dit beproefde concept terug in het theater met een serie van drie unieke muzikale combinaties.

Over Jeroen Zijlstra
Als trompettist maakte Jeroen deel uit van de succesvolle formatie "5 Slag 1 Wijd" van Vera Vingerhoeds, waarmee hij door Nederland toerde en concerten gaf in Moskou en Leningrad. Daarnaast was hij actief in merengue-orkest "Hasta Domingo", het "Herbie White Orchestra" en de "Boventoon". Als tekstschrijver schreef hij liederen voor onder andere Mylène d'Anjou, Lucretia van der Vloot en Nilgün Yerli, allen werkzaam in de wereld van de kleinkunst. In 2002 kreeg Jeroen de Annie M.G Schmidt Prijs voor het beste theater lied. http://www.debandzijlstra.com

Over Ntjam Rosie
Ntjam Rosie is jazzzangeres. Rosie groeide tot haar negende jaar op in haar geboorteland Kameroen. Hierna emigreerde ze naar Nederland, waar ze in Rotterdam ging wonen. Ze studeerde cum laude af aan de kunstvakhogeschool Codarts in haar woonplaats. In 2008 verscheen haar debuutalbum Atouba met eigen composities, die een mengeling zijn van jazz, soul en pop met invloeden van Afrikaanse muziek. Haar tweede album Elle uit 2010 geldt als haar doorbraak en zorgde voor internationale bekendheid. In 2011 speelde ze op het North Sea Jazz Festival. Ze werkte onder andere samen met Eric Vloeimans en Ronald Snijders. Tussen 2013 en 2017 bracht ze nog drie albums uit, de laatste getiteld Breaking Cycles. http://ntjamrosie.com

De band van De Uitdaging bestaat uit: Thijs Borsten - piano/presentatie | Xander Buvelot – bas | Arno van Nieuwenhuize – drums