Let op: vanaf 1 juni gaat het theater beperkt open met proefvoorstellingen. Zodra het programma bekend is, vindt u hier meer informatie terug. Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

Klassiek in 't Ketelhuis

Tickets »

Let op!De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Zondagochtendconcert met gezellige brunch na afloop

Zo 21 apr | 11.00 KETELHUIS | Online €20 | Kassa €22 | Ooievaarspas 50%

Klassiek in ’t Ketelhuis viert Pasen met La Voce dell’anima, inclusief paasbrunch!

Op eerste Paasdag speelt èn zingt baroktrio La Voce dell’anima in het Ketelhuis een stemmig programma rondom componist Heinrich Schütz (1585-1672), die algemeen wordt beschouwd als de voornaamste Duitse voorganger van J.S. Bach. Met de bezetting van twee zangers, een klavecinist en een trombonist - het trio bestaat uit muzikale multitalenten! - belooft het een bijzonder concert te worden. In opperste paasstemming schuiven we vervolgens gezamenlijk in de Tearoom aan tafel, die gedekt staat met een feestelijke paasbrunch van Phuong & Sophie. Reserveren voor dit concert is aan te bevelen.

Musici
Sophia Patsi, mezzo-sopraan-alt
Bas de Leeuw, bas-bariton & klavecimbel
Victor Belmonte, trombone

Over het ensemble

Trio La Voce dell’animais een internationale samenwerking van drie jonge musici die elkaar leerden kennen tijdens hun studies aan het Koninklijk Conservatorium en het Utrechts Conservatorium. Sophia Patsi (Griekenland) werd geboren in een muzikale familie in Thessaloniki, waar zij later met hoogste onderscheiding zou afstuderen aan het staatsconservatorium. Zij vervolgde haar zangstudie in Duitsland bij Cheryl Studer. Haar Master behaalde zij in Nederland, waar zij zich specialiseerde in zowel klassieke zang (bij Valerie Guillorit) als in historische uitvoeringspraktijk (bij Xenia Meijer). Sophia is een veelzijdige zangeres, en wordt geroemd om haar ‘fluwelen lage register’. Afgelopen seizoen stond zij als solist en ensemble-lid op vele internationale podia en festivals, waaronder het Auditorium van Lyon, Grand Opera d’Avignon, Heinrich Schütz Festival Musikfest te Dresden en het Concertgebouw te Amsterdam.

Bas de Leeuw (Nederland)specialiseerde zich in oude muziek aan conservatoria in Utrecht, Den Haag en Parijs. Als koorzanger werkte hij onder meer samen met Ton Koopman en de Nederlandse Reisopera. Als operazanger vertolkte hij oa rollen in A Viganca da Cigana (Moreira), La Fanciulla del West (Puccini), Don Giovanni (Mozart) en Les Indes Galantes (Rameau). Daarnaast legde hij zich toe op het klavecimbelspel. Als solist trad hij, naast de Nederlandse concertpodia, op in Berlijn, Parijs, Rome en Izmir. In 2018 werd hij geselecteerd als deelnemer aan de prestigieuze Académie Versailles.

Victor Belmonte (Spanje) studeerde trombone aan de conservatoria van Valencia, Rotterdam, Den Haag, Lyon en Berlijn. In 2008 werd hij aangenomen als solo-trombonist van de Radio Kamer Filharmonie en sinds 2013 is hij lid van het Radio Filharmonisch Orkest. Daarnaast werkt hij regelmatig samen met ensembles gespecialiseerd in historische uitvoering, zoals Seconda Pratica, de Nederlandse Bachvereniging, Ensemble Alto en Osiris Brass (België), La Grande Chapelle en The Labyrinth of Voices (Spanje) en het Händel-Festival Orchester Göttingen (Duitsland).

 

Klassiek in ‘t Ketelhuis is een klassieke concertserie met topmusici uit het Nederlandse muziekleven die in de intieme setting van Het Ketelhuis in Theater De Nieuwe Regentes hun kunsten verklanken. Daarna is er een gezellige en gezonde brunch in de Tearoom van het theater, verzorgd door Phuong & Sophie.