Let op: Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

Zand & Veen IV

Tickets »

Let op! De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988De succesvolle buurtproductie over het leven op de grens van zand en veen is terug

Za 20 apr | 20:15 uur GROTE ZAAL | Online €5 | Kassa €6 | Ooievaarspas 50 % korting

Durf jij je jas uit te doen en alles achter te laten?

Grenzen vervagen, regels veranderen, en het tempo waarin dit gebeurt loopt op. In al die drukte vragen de spelers van Zand en Veen zich af wat echt belangrijk is: hoe handhaaf je je in deze wereld waar echt nauwelijks nog van nep te onderscheiden is? Wat laat je zien van jezelf, hoe vaak draag je een masker en waarom en is het nodig? En durf je je jas uit te doen en alles achter te laten, vooroordelen en al?

In deze wereld is waarachtig leven een hele kunst… 

Zand en Veen laat al drie jaar bewoners uit de buurt hun eigen verhaal spelen. Keer op keer levert dit onverwachte en bijzondere verhalen op. Verhalen waardoor bezoekers na afloop van de voorstelling anders naar hun eigen wijk kijken en anders naar een toevallige voorbijganger. Welk verhaal draagt hij of zij met zich mee?

In deze vierde editie worden de verhalen afgewisseld met zang en dans, onder regie van Hans van den Boom. Ook nu weer leiden de verhalen terug naar het leven op de scheidslijn van zand en veen. De overeenkomsten en verschillen. De verschillende afkomsten, Antilliaanse, Surinaamse, Egyptische en Javaanse en Pakistaanse en Nederlandse, die ook elkaars verhaal dragen. Over een wereld in en rond De Nieuwe Regentes. Een wereld die snel verandert.

Spelers: Arnoud Hage | Benito Jong | Carolien Geritz | Frandjescka Balootje | Grègory Kartoredjo | Iris Nijboer | Mudassar Aziz | Nifessa Morsy | Riëtte van Raamsdonk | Tessa de Jong |

Makers: Regie: Hans van den Boom | Choreografie: Karine Guizzo | Dramaturgie: Erna van den Berg | Repetitor: Roos Schild | Vormgeving: Dorine van IJsseldijk | Techniek: Xavier van Wersch & Alfred van Weperen | Productie: Mark Buijs | Initiatief: Laudie Vrancken |

Zand & Veen IV | Vr 19 april | 20.15 uur
Zand & Veen IV | Zo 21 april | 15.00 uur