Let op: Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

De Haagse Spot

Tickets »

Let op! De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Durf jij het aan, front row bij het try-out podium?

Di 17 dec | 20.30 uur KETELHUIS | Online €10 | Kassa €12

Beginnende en gevestigde cabaretiers, stand-uppers en liedschrijvers.

De Haagse Spot is het try-out podium waar cabaretiers, stand-up comedians en liedschrijvers hun allernieuwste materiaal uitproberen. Het is een unieke ervaring om grappen te horen die misschien nooit meer een podium halen en een mooie kans om aan de basis te staan van een debuut dat zijn weerga niet kent.
Elke editie is gevarieerd met een line-up van beginnende talenten, die zich voorbereiden op een eerste voorstelling of festival, tot en met gevestigde cabaretiers, comedians en liedschrijvers die hun nieuwste grappen of liedteksten uit willen proberen op een Haags publiek.De voorstellingen vinden iedere derde dinsdag van de maand plaats in De Nieuwe Regentes.

Op 17 december zie je tijdens Haagse Spot: Lien Cornelissen, Arie Vuyk

Lien Cornelissen
'Ik kom hier niet weg met hippe sneakers'

Overal waar zij komt is zij nieuw. Zij komt er niet vandaan en weet dat ze er niet zomaar weg komt. Over aanpassen, opnieuw beginnen, jezelf ontdekken en het adviseren van wijze oude mannen die hippe sneakers dragen.

Lien is een dorpsmeisje dat in café Paradiso speelde voordat ze er ooit als bezoeker kwam. Ze groeide op in de Achterhoek en verhuisde na een studie rechten in Nijmegen naar de Randstad om advocaat te worden.

Verwonderd en verweesd in een onbekende wereld voelde ze zich veruit het meeste thuis bij cabaret voor advocaten. Waarmee ze haar vak en collega’s op de hak kon nemen. Ze wist wat haar te doen stond en gaf ruimte aan haar liefde voor muziek.

Met haar liedjesprogramma van gevoelige en scherpzinnige liedjes laat ze je niet meer ontsnappen aan belangrijke dingen in het leven. Tussendoor vertelt ze erover. Op haar manier. Luchtig en relativerend.

Arie Vuyk
Arie Vuyk werd in 1969 geboren in Krimpen aan den IJssel, en woont momenteel afwisselend in Rotterdam en Antwerpen.
Van jongs af aan werd hij gegrepen door cabaret. Nadat hij zich als autodidact ontwikkelde won hij in 2001 het Parkstad Cabaret Festival, en in 2004 het Griffioen Cabaret Festival.

Sindsdien maakte hij meer dan tien avondvullende programma's. In 2018 ging zijn elfde programma Altijd Prijs in premiere in theater Landgraaf. Hij maakt naast zijn reguliere voorstellingen ook ieder jaar een oudejaarsconference. Arie maakte in de lente van 2019 een internationale tournee langs comedyclubs in New York en Reykjavik. Naast optredens in Nederland en België runt hij ook zijn eigen theater De Kijkdoos, in Rotterdam.

Wieke Obbink
32 jaar, overdag docent Nederlands, speelt 'Uit de kas'.

Een voorstelling om ruim ba(na)an te maken voor iedereen die zichzelf thuis moet laten als ie de straat op gaat. U bent niet alleen!

Hayo Nieuwenhuis
Rond deze tijd van het jaar kruipen wij heerlijk bij elkaar om samen lekker kerstgedachtes te denken en malen we kerstmalen tot we weer kerstmis missen. Soms vieren we de feestdagen met iemand meer, dankzij de tinderverslaving van je broertje. En soms vieren we dit met iemand minder. Oma's en opa's gaan niet eeuwig mee, dat is de natuur. Elk kerstfeest is dus nooit identiek aan zijn voorganger, en toch gruwelijk hetzelfde ieder jaar. Onder het kerstverhaal verstaat misschien iedereen gewoonlijk het relaas van een geboren baby Jezus. Maar na de kerstdagen komen wij ook allemaal terug op werk met onze eigen kerstverhalen. Dit kerstverhaal is ook zo'n relaas.

Leon Verkleij
Leon Verkleij is een cabaretier met een kantoorbaan. Hij moet van de baas thuiswerken, maar hij gaat eigenlijk veel liever naar kantoor. "Dan heb je tenminste nog eens een praatje." Gelukkig loopt het al tegen kerst, want dan wordt het weer tijd voor zijn grootste hobby! Wat dat is? Dat ga je zien op dinsdag in De Haagse Spot!

Talent gezocht
Misschien heb je zelf de ambitie om een act te laten zien bij 'De Haagse Spot'?
Meld je dan aan via de website: http://haagsespot.nl/
Wie weet zien we jou een keer in De Nieuwe Regentes op het podium.