Let op: Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

DNR Expositie | Carool Amsing en Koen Harmsma | 17 mei t/m 23 juni

Bloedlijnen

TEAROOM | Gratis

Een expositie van moeder en zoon

Carool Amsing werkt met diverse materialen; klei voor modellen, hout en natuursteen voor de uitwerking. Het thema in haar werk is een constante; uitdrukking van emoties door gebaren te tonen. Handen fascineren haar mateloos. Sinds twee jaar maakt ze spontane modellen in klei, naar aanleiding van foto's in de media of naar ideeën die ze opdoet als ze mensen observeert, waarbij zij hun handen als expressiemiddel gebruiken. Carool is in 1976 afgestudeerd aan de KABK Den Haag en is daarna werkzaam geweest als kunstdocent. Ze woont al jaren in het Regentessekwartier.

Koen Harmsma is geïnspireerd door machines, natuur en architectuur. Daarnaast wordt zijn werk vaak geïnterpreteerd als psychedelisch, sinister en apocalyptisch. Naast het maken van zeer gedetailleerde pentekeningen, wisselt zijn materiaalgebruik tussen inkt, spuitbussen, verf en de computer. In 2011 voltooide hij zijn opleiding aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en sindsdien is hij werkzaam als kunstenaar / vormgever. 

Tijdens Bloedlijnen toont Koen originele pentekeningen en zeefdrukken, maar ook ruimtelijk werk. Hij is initiator van de kunstformatie Bier en Brood waar hij samen met Jelmer Noorman grotere kunstprojecten realiseert.

Deze tentoonstelling is te zien van 17 mei t/m 23 juni in de tearoom en de foyer