LuzAzul

Tickets »

Let op! De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Met Magda Mendes

Vr 13 sep | 20:15 uur GROTE ZAAL | Online €15 | Kassa €17 | Ooievaarspas 50%

Warme, gepassioneerde muziek op groovy, organische beats

LuzazuL brengt een lentefrisse mix van Portugese fado, relaxte Braziliaanse melodieën, spetterende flamenco en Kaapverdische tinten. Warme, gepassioneerde muziek op groovy, organische beats, die zowel oorspronkelijk als eigentijds klinkt. 

Middelpunt is het zoetgevooisde timbre van de Portugese zangeres Magda Mendes, die geboren is in Lissabon en is afgestudeerd aan het Rotterdams conservatorium. Ze wordt omringd door een groep met een ijzersterke live reputatie, onder wie flamenco gitarist Alain Labrie (o.a. Labryenco), op Wurlitzer piano toetsenist Emiel van Rijthoven (o.a. Sensual, Waylon), percussionist Udo Demandt (o.a. Fernando Lameirinhas, Primos del Norte) en multi-instrumentalist en tevens oprichter Martijn Morselt die vele composities en arrangementen voor zijn rekening nam. 

‘Sprankelend, melodieus, gevarieerd, professioneel, enthousiast’, schreef de NRC over hun debuut-cd en nog vele lovende recensies volgden in binnen en buitenland. Geprezen als beste aanwinst op het gebied van wereldmuziek maar ook door jazz en popliefhebbers omarmd. 

LuzazuL heeft na de release van ‘Canvas’ vele mooie media aandacht en lovende recensies gekregen; o.a. vijf sterren in Trouw ✭✭✭✭✭, de Telegraaf, NRC, Jazzism, Heaven (België), hoog in de VPRO 3voor12 luisterpaal, Radio 6, AVRO Opium en VPRO TV VrijeGeluiden. 

LuzazuL gebruikt de kracht van de traditie en durft tegelijk te experimenteren, waardoor de muzikanten van LuzazuL imponeren bij elk optreden. Het bracht de Portugees-Nederlandse band al tot in het voorprogramma van de Kaapverdische morna-diva Cesaria Evora. LuzazuL heeft inmiddels op vele podia gestaan van theaters tot festivals o.a. Paradiso, de Melkweg, Rasa, Oerol, Pure Jazz festival, Dunya festival en het Amsterdams Roots festival. 

CD Canvas: 
TROUW - “ ‘Canvas’ betovert dankzij de ideeënrijkdom en de oorstrelende zang” ✭✭✭✭✭ 
JAZZISM - “de combi braziliaans met flamenco werkt op canvas zeer goed uit” ✭✭✭✭ 
NRC - “een wiegende soundtrack voor een warme zomer” ✭✭✭ 
DE TELEGRAAF - “Luzazul heeft opnieuw de juiste snaar te pakken” 
“wij willen meer” ✭✭✭✭ 
HEAVEN - “Topplaat, mag ook internationaal gezien worden” ✭✭✭✭ 

http://www.luzazul.nl/web/reviews/ 

Debut CD Luzazul: 
NRC Handelsblad “Sprankelend, melodieus, gevarieerd, professioneel, enthousiast” ✭✭✭✭ 
Plato “Behoort tot het beste dat de wereldmuziek op het moment te bieden heeft” ✭✭✭✭ 
Happinez “Sprankelend trio (…) aanstekelijke mix fado, flamenco en bossa nova, gelardeerd met groovy beats” 
JAZZISM “De geslaagde missie van LuzazuL” - “Wat is het een prachtplaat” ✭✭✭✭ 
OOR “een geslaagde samensmelting van Kaapverdiaanse klanken, flamencogitaarspel en broeierige Braziliaanse zang” 

Bezetting: 
Magda Mendes – zang 
Martijn Morselt – basgitaar 
Alain Labrie – flamenco gitaar 
Emiel van Rijthoven – wurlitzer piano 
Udo Demandt – percussie 

Gastmuzikant: 
Roël Calister – Percussie (o.a. SaraTavares, Izaline Calister, Kuenta i Tambú)